Тушкована курка з квасолею


Відмінний рецепт приготування тушкованої курки з білої консервованої квасолею.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — курка (стегенця)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — перець (½ червоний і ½ жовтий)

  • 1 банку

    — квасоля (біла консервована)

  • 200 мл.

    — сік (томатний)

  • 500 мл.

    — бульйон курячий

  • 2 ст. л.

    — борошно (пшеничне)

  • 1 ч. л.

    — приправа (Прованські трави)

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 4 гілочки

    — петрушка

  • 2 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Курячі стегенця промиваємо, натираємо сіллю і посипаємо чорним перцем і паприкою. Викладаємо підготовлені стегенця в глибоку сковороду з рослинним маслом, додаємо вершкове масло і швидко обсмажуємо до золотисто-коричневої скоринки.


    В іншій сковороді обсмажуємо до м’якості нарізані кубиками цибулю і перець.


    Додаємо до цибулі з перцем томатний сік, який можна замінити на 2 ст. л. томатної пасти, курячий бульйон (якщо використовуємо томатну пасту, наливаємо близько 1 літра), Прованські трави, перець і щіпку солі. Перемішуємо.


    Виливаємо підготовлений томатний соус в сковороду до обсмаженою стегенець, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин.


    Консервовану квасолю відкриваємо і промиваємо. В мисці з 4 столовими ложками води і соусу перемішуємо борошно. Додаємо до курки підготовлену білу квасолю і вливаємо розведене борошно. Тушкуємо курку в соусі ще 20 хвилин, періодично помішуючи соус. Пробуємо на сіль.


    Додаємо нарізану петрушку, перемішуємо акуратно соус і знімаємо з вогню.

    Розкладаємо курку з соусом і квасолею по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!