Відмінний рецепт приготування тушкованої курки з білої консервованої квасолею.
Інгредієнти
-
4 шт.
— курка (стегенця)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— перець (½ червоний і ½ жовтий)
-
1 банку
— квасоля (біла консервована)
-
200 мл.
— сік (томатний)
-
500 мл.
— бульйон курячий
-
2 ст. л.
— борошно (пшеничне)
-
1 ч. л.
— приправа (Прованські трави)
-
1 ч. л.
— паприка
-
4 гілочки
— петрушка
-
2 ст. л.
— вершкове масло
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Курячі стегенця промиваємо, натираємо сіллю і посипаємо чорним перцем і паприкою. Викладаємо підготовлені стегенця в глибоку сковороду з рослинним маслом, додаємо вершкове масло і швидко обсмажуємо до золотисто-коричневої скоринки.
В іншій сковороді обсмажуємо до м’якості нарізані кубиками цибулю і перець.
Додаємо до цибулі з перцем томатний сік, який можна замінити на 2 ст. л. томатної пасти, курячий бульйон (якщо використовуємо томатну пасту, наливаємо близько 1 літра), Прованські трави, перець і щіпку солі. Перемішуємо.
Виливаємо підготовлений томатний соус в сковороду до обсмаженою стегенець, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин.
Консервовану квасолю відкриваємо і промиваємо. В мисці з 4 столовими ложками води і соусу перемішуємо борошно. Додаємо до курки підготовлену білу квасолю і вливаємо розведене борошно. Тушкуємо курку в соусі ще 20 хвилин, періодично помішуючи соус. Пробуємо на сіль.
Додаємо нарізану петрушку, перемішуємо акуратно соус і знімаємо з вогню.
Розкладаємо курку з соусом і квасолею по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!