Запіканка з макаронів з куркою і грибами


Постій рецепт приготування смачної запіканки з макаронів з куркою, сиром і грибами.

Інгредієнти

  • 200 гр.- макарони
  • 500 гр.- курка (філе грудки)
  • 150 гр.- гриби
  • 250 гр.- сир (сирний)
  • 150 гр.- сир (напівтвердих сортів)
  • 3 ст. л.- мука
  • 1 склянка- молоко
  • 25 гр.- вершкове масло
  • 1 ст. л.- рослинна олія
  • за смаком- перець (чорний мелений)
  • за смаком- сіль

Рецепт приготування

Розігріваємо духовку до 190 градусів.

Відварюємо макарони в киплячій воді відповідно до інструкції на упаковці.

У каструлю викладаємо вершкове масло і нагріваємо, поки масло не розтане.

У каструлю додаємо борошно, потім поступово вливаємо молоко і варимо, поки соус не загусне.

Потім у соус додаємо сирний крем-сир, сіль, перець і ретельно перемішуємо.

Курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки, викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо на сильному вогні протягом 5 хвилин, поки не засмажитися до золотисто-коричневого кольору. Викладаємо в миску.

У сковороду після курки викладаємо нарізані гриби і обсмажуємо до готовності протягом 4-5 хвилин. До грибів викладаємо курку, солимо, перчимо й перемішуємо.

У форму для запікання виливаємо половину соусу, викладаємо половину готових макаронів, потім викладаємо курку з грибами. Накриваємо курку з грибами залишилися макаронами. Виливаємо зверху залишився соус і рівномірно розподіляємо натертий сир.

Відправляємо запіканку в духовку і готуємо протягом 15 хвилин, поки сир не покриється золотистою скоринкою.

  • Виймаємо запіканку, нарізаємо на шматочки, прикрашаємо й подаємо.

    Приємного апетиту!