Відмінний рецепт приготування ароматної курки в духовці з лимоном, розмарином і базиліком.
Інгредієнти
-
1 шт.
— курка (цілком)
-
3 гілочки
— розмарин
-
3 гілочки
— базилік
-
1 шт.
— лимон
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готову ароматну курочку виймаємо, нарізаємо на порції і подаємо з соусом Джаджик і хлібом. Приємного апетиту!
Для приготування курки ставимо за духовку на 200 градусів.
Використовуючи ножиці або гострий ніж, розрізаємо курку з боку спини навпіл від початку до кінця. Ретельно промиваємо всередині і зверху, просушуємо.
Лимон нарізаємо кружечками. У форму з пекарським папером посередині викладаємо підготовлені кружальця лимона, гілочки розмарину і базиліка.
З боку спинки розводимо руками тушку курки і викладаємо грудкою вгору на кружечки лимона і зелені.
Щедро натираємо курку сіллю і перцем. Відправляємо підготовлену курку в духовку на 60 хвилин.