Курка з лимоном і зеленню


Відмінний рецепт приготування ароматної курки в духовці з лимоном, розмарином і базиліком.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — курка (цілком)

  • 3 гілочки

    — розмарин

  • 3 гілочки

    — базилік

  • 1 шт.

    — лимон

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування курки ставимо за духовку на 200 градусів.

    Використовуючи ножиці або гострий ніж, розрізаємо курку з боку спини навпіл від початку до кінця. Ретельно промиваємо всередині і зверху, просушуємо.


    Лимон нарізаємо кружечками. У форму з пекарським папером посередині викладаємо підготовлені кружальця лимона, гілочки розмарину і базиліка.


    З боку спинки розводимо руками тушку курки і викладаємо грудкою вгору на кружечки лимона і зелені.


    Щедро натираємо курку сіллю і перцем. Відправляємо підготовлену курку в духовку на 60 хвилин.

  • Готову ароматну курочку виймаємо, нарізаємо на порції і подаємо з соусом Джаджик і хлібом. Приємного апетиту!