Запечені курячі стегна у фользі


Смачні курячі стегна без кісток, мариновані з перцем чилі, петрушкою, часником, медом, соком лимона і запечені на фользі в духовці.

Інгредієнти

  • 8-10 шт.

    — курка (стегно)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1/3 шт.

    — перець (чилі)

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1 ч. л.

    — мед

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 щіпки

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Петрушку, перець чилі, часник нарізаємо дрібно. У мисці змішуємо сік половини лимона, масло і мед.


    Курячі стегна промиваємо, знімаємо шкіру (за бажанням), робимо надріз по кістки і акуратно зрізаємо м’ясо. Шматки залишаємо цілими. Викладаємо підготовлені стегна в миску, вливаємо маринад, додаємо сіль (2-3 щіпки), петрушку, перець чилі, часник, перець мелений і добре перемішуємо руками. Стегна в маринаді накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.


    Ароматну мариновану курку викладаємо на деко з фольгою, рівномірно розподіляємо, накриваємо зверху фольгою і відправляємо на 15 хвилин у духовку при 200 градусах.
    Через 15 хвилин знімаємо фольгу і запікаємо ще стегна, поки не покриються коричневою скоринкою.

    Готові соковиті стегна подаємо з улюбленим гарніром і овочевим салатом. Приємного апетиту!