Котлета по-київськи


Простий рецепт приготування котлет по-київськи.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — курка (філе грудки)

  • 80 гр.

    — вершкове масло

  • 1 зубчик

    — часник

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1/2 склянки

    — борошно (пшеничне)

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 1/2 склянки

    — сухарі (панірувальні)

  • 1/2 склянки

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Петрушку і часник дрібно нарізаємо. Розм’якшене вершкове масло викладаємо в невелику миску, додаємо петрушку і часник. Добре перемішуємо. Накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо в морозилку на 15 хвилин.


    Філе курячої грудки відбиваємо.


    Охолоджене вершкове масло з петрушкою формуємо в два валика. Викладаємо на відбите куряче філе і загортаємо в рулетик. Відправляємо в холодильник на 10 хвилин.


    В різні миски викладаємо борошно, панірувальні сухарі і збиті курячі яйця.


    Котлети спочатку обвалюємо в борошні, потім відправляємо в яйця, обвалюють у панірувальних сухарях, потім знову відправляємо в яйця і сухарі. Робимо подвійне панірування.


    У сковороді розігріваємо велика кількість рослинної олії, викладаємо котлети і обсмажуємо з усіх боків протягом 12-15 хвилин, до золотисто-коричневої скоринки.

    Котлету по-київськи подаємо з картопляним пюре.

    Приємного апетиту!