Ароматна і дуже смачна запечена курка з помідорами черрі, молоком і вершками.
Інгредієнти
-
1,5 кг.
— курка
-
400 гр.
— помідори (черрі)
-
120 мл
— молоко
-
120 мл
— вершки
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— приправа (для курки)
-
за смаком
— перець (Чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
-
за смаком
— петрушка
Рецепт приготування
-
Готову ароматну курку посипаємо нарізаною петрушкою і подаємо з макаронами, картопляним пюре або рисом. Приємного апетиту!
Розігріваємо духовку до 200 градусів.
Курку ретельно промиваємо і ріжемо на 12 шматків. Кожен шматок натираємо сіллю, викладаємо в сотейник з маслом. Швидко обсмажуємо підготовлені шматки з двох сторін до золотистого кольору. Викладаємо на тарілку.
Готуємо овочі, часник з цибулею дрібно нарізаємо, помідори черрі ріжемо на 2 частини.
У сотейник після курки викладаємо цибулю, часник і смажимо близько 4 хвилин.
Потім вливаємо молоко, вершки, додаємо помідори черрі, приправу, перець. Туші помідори в соусі 4 хвилини і пробуємо на сіль.
Викладаємо в вершковий соус обсмажені шматки курки і відправляємо в духовку на 30 хвилин, поки курка не повністю приготуватися.