Курячі стегенця з грибами і яблуками


Соковиті курячі стегенця, запечені з ароматними грибами вешенками і яблуками.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — курка (стегенця)

  • 300 гр.

    — глива

  • 2 шт.

    — яблуко

  • 3 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 6 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (свіжозмелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Гриби гливи промиваємо та нарізаємо.


    Стегенця промиваємо і викладаємо в гаряче масло (3 ст. л.) на великому вогні, солимо, перчимо і швидко запечатуємо соки всередині.


    Перевертаємо, посипаємо сіллю і перцем іншу сторону. Прибираємо стегенця з сковороди.


    В масло після курки викладаємо підготовлені гливи, солимо і смажимо, поки рідина не випарується.


    Очищені яблука від шкірки і насіння, нарізаємо скибочками.


    Очищений цибулю нарізаємо і розподіляємо на змащеному деку.


    Додаємо рівномірно підготовлені скибочки яблук і скроплюємо маслом.


    На викладаємо яблука злегка обсмажені стегенця і поруч розподіляємо гриби. Акуратно вливаємо по всій поверхні воду (1/2 склянки).


    Відправляємо стегенця з яблуками і грибами в духовку при 190 градусах на 45 хвилин. Для красивої скоринки на стегенець за 10 хвилин до готовності збільшуємо температуру до 210 градусів.

    Готові ароматні стегенця подаємо на подушці з грибів, яблук і цибулі з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!