Запечені курячі стегенця


Рецепт ароматних запечених курячих стегенець в духовці з прованськими травами, ріпчастою цибулею та лимоном.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — курка (стегенця)

  • 1 чашка

    — мука

  • 1 шт.

    — лимон

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 3 ст. л.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — приправа (прованські трави)

  • за смаком

    — перець (суміш перців)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У форму викладаємо вершкове масло, додаємо рослинне і відправляємо в розігріту духовку до 190 градусів, поки масло не розтопиться.


    У пакет висипаємо борошно, додаємо суміш перців. Перемішуємо, струшуючи пакет.


    Чисті і просушені стегенця обвалюємо в борошні з перцем і сіллю.


    Викладаємо підготовлені стегенця на деко з маслами.


    Додаємо між стегенцями розрізаний навпіл лимон і цибулю.


    Посипаємо зверху стегенця прованськими травами, сіллю і вливаємо на дно половину чашки води.


    Відправляємо підготовлені стегенця в духовку на 20 хвилин. Потім виймаємо, поливаємо соком з дна, назад в духовку на 20 хвилин і поливаємо ще раз.


    Запікаємо ароматні курячі стегенця ще 20 хвилин виймаємо.

    Готові смачні стегенця подаємо гарячими з гарніром. Приємного апетиту!