Качина грудка з соусом з волоських горіхів


Відмінний рецепт приготування качиної грудки з соусом з волоських горіхів.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — качка (філе грудки)

  • 30 гр.

    — волоський горіх

  • 1 ч. л.

    — сік лимона

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    Для приготування качиної грудки ставимо за духовку на 170 градусів. Качині грудки посипаємо сіллю і перцем.

    У розігріту сковороду з 1 столовою ложкою оливкової олії викладаємо філе шкірою вниз, після 3-4 хвилин перевертаємо качині грудки на іншу сторону і смажимо ще 3-4 хвилини. Викладаємо обсмажені качині грудки в форму для запікання і ставимо в духовку на 15 хвилин.


    Поки запікаються ароматні качині грудки, готуємо соус з волоських горіхів. Горіхи подрібнюємо ножем, петрушку дрібно нарізаємо, часник подрібнюємо. Викладаємо в миску підготовлені горіхи, петрушку і часник, додаємо оливкова олія (4 столові ложки), сік лимона, сіль і перець. Соус ретельно перемішуємо.

    Готові гарячі качині грудки нарізаємо, викладаємо на варену сочевицю, додаємо на тарілку соус і подаємо. Приємного апетиту!