Відмінний рецепт приготування качиної грудки з соусом з волоських горіхів.
Інгредієнти
-
2 шт.
— качка (філе грудки)
-
30 гр.
— волоський горіх
-
1 ч. л.
— сік лимона
-
2 зубчики
— часник
-
1/2 пучка
— петрушка
-
5 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування качиної грудки ставимо за духовку на 170 градусів. Качині грудки посипаємо сіллю і перцем.
У розігріту сковороду з 1 столовою ложкою оливкової олії викладаємо філе шкірою вниз, після 3-4 хвилин перевертаємо качині грудки на іншу сторону і смажимо ще 3-4 хвилини. Викладаємо обсмажені качині грудки в форму для запікання і ставимо в духовку на 15 хвилин.
Поки запікаються ароматні качині грудки, готуємо соус з волоських горіхів. Горіхи подрібнюємо ножем, петрушку дрібно нарізаємо, часник подрібнюємо. Викладаємо в миску підготовлені горіхи, петрушку і часник, додаємо оливкова олія (4 столові ложки), сік лимона, сіль і перець. Соус ретельно перемішуємо.
Готові гарячі качині грудки нарізаємо, викладаємо на варену сочевицю, додаємо на тарілку соус і подаємо. Приємного апетиту!