Відмінний рецепт приготування голубців з курячим фаршем і овочами.
Інгредієнти
-
1 качан
— капуста
-
450 гр.
— курка (фарш)
-
3 склянки
— соус (томатний)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— баклажан
-
1 шт.
— кабачок
-
1 шт.
— морква
-
2 шт.
— перець (червоний і жовтий)
-
2 зубчики
— часник
-
1 ст. л.
— приправа (Прованські трави)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування голубців з куркою і овочами розігріваємо духовку до 220 градусів.
Всі овочі нарізаємо на невеликі шматочки. Можна додати або виключити будь-які овочі за смаком. Викладаємо підготовлені овочі на деко, посипаємо прованськими травами, меленим перцем, сіллю. Щедро скроплюємо маслом і відправляємо в духовку на 30 хвилин, перемішуючи кожні 10 хвилин.
Поки запікаються овочі, курячий фарш викладаємо в сковороду з олією, солимо і обсмажуємо 5 хвилин.
У капусти прибираємо пошкоджені верхні листки, промиваємо і видаляємо акуратно ножем серцевину. Акуратно викладаємо підготовлену капусту в каструлю з киплячою водою і варимо 6-7 хвилин, поки верхні листя не стануть трохи м’якими.
Потім виймаємо капусту на друшляк, промиваємо холодною водою і знімаємо 12 листків, якщо під верхніми листками наступні будуть жорсткі, то повторюємо процедуру.
Зменшуємо температуру духовки до 190 градусів.
У мисці змішуємо підготовлений курячий фарш, овочі і 1 стакан томатного соусу.
Капустяний лист викладаємо на стіл, зрізаємо товсту частину і викладаємо підготовлений фарш з курки і овочів. Звертаємо листя з фаршем в конвертик, отримуємо 12 голубців.
Підготовлені голубці викладаємо у форму, поливаємо зверху двома склянками томатного соусу і відправляємо запікатися на 40 хвилин. Якщо курячий фарш не обсмажувати попередньо, то час запікання голубців збільшуємо до 1,5 години.
Готові гарячі голубці виймаємо і подаємо. Приємного апетиту!