Плюшки з цедрою апельсина


Простий рецепт ароматних булочок з дріжджового тіста з цукром і подрібненою цедрою лимона.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 125 мл.

    — молоко

  • 130 гр.

    — цукор (30 гр. для тіста і 100 гр. для начинки)

  • 30 гр.

    — вершкове масло

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 12 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 2 шт.

    апельсин (цедра)

Рецепт приготування

    Дріжджі розводимо в теплому молоці (не вище 38 градусів). У миску викладаємо борошно, додаємо розм’якшене вершкове масло, цукор (30 гр.) і вливаємо молоко з дріжджами.


    Тісто для булочок замішуємо до однорідного стану, накриваємо і залишаємо на столі на 2 години.


    Через 2 години пишне тісто розгортаємо в прямокутник 0,5 см. товщиною. Спеціальною теркою з апельсинів знімаємо цедру і перемішуємо з цукром (100 гр.). Викладаємо підготовлену цедру на тісто і рівномірно розподіляємо.


    Тісто з цедрою щільно скачуємо в рулет.


    Розрізаємо готовий рулет на 15-16 скибочок і викладаємо на деко з пекарської папером. Даємо плюшок постояти на столі 30 хвилин і відправляємо в розігріту духовку до 175 градусів на 15 хвилин.

    Готові ароматні булочки трохи охолоджуємо і подаємо з улюбленими гарячими напоями. Приємного апетиту!