Простий рецепт ароматних булочок з дріжджового тіста з цукром і подрібненою цедрою лимона.
Інгредієнти
-
300 гр.
— борошно (вищий сорт)
-
125 мл.
— молоко
-
130 гр.
— цукор (30 гр. для тіста і 100 гр. для начинки)
-
30 гр.
— вершкове масло
-
1 шт.
— куряче яйце
-
12 гр.
— дріжджі (сухі)
-
2 шт.
апельсин (цедра)
Рецепт приготування
Дріжджі розводимо в теплому молоці (не вище 38 градусів). У миску викладаємо борошно, додаємо розм’якшене вершкове масло, цукор (30 гр.) і вливаємо молоко з дріжджами.
Тісто для булочок замішуємо до однорідного стану, накриваємо і залишаємо на столі на 2 години.
Через 2 години пишне тісто розгортаємо в прямокутник 0,5 см. товщиною. Спеціальною теркою з апельсинів знімаємо цедру і перемішуємо з цукром (100 гр.). Викладаємо підготовлену цедру на тісто і рівномірно розподіляємо.
Тісто з цедрою щільно скачуємо в рулет.
Розрізаємо готовий рулет на 15-16 скибочок і викладаємо на деко з пекарської папером. Даємо плюшок постояти на столі 30 хвилин і відправляємо в розігріту духовку до 175 градусів на 15 хвилин.
Готові ароматні булочки трохи охолоджуємо і подаємо з улюбленими гарячими напоями. Приємного апетиту!