Манник на кефірі з кукурудзяним борошном


Відмінний рецепт ароматної повітряного пирога з кукурудзяного борошна, манної крупи і кефіру.

Інгредієнти

  • 450 мл.

    — кефір

  • 125 гр.

    — цукор

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 150 гр.

    — борошно (кукурудзяна)

  • 50 гр.

    — манна крупа

  • 100 мл.

    — рослинна олія

  • 50 мл.

    — молоко

  • 2 пакетика

    — ванільний цукор

  • 2 ч. л.

    — розпушувач

Рецепт приготування

    Кукурудзяне борошно змішати з розпушувачем і манною крупою. Жовтки відділяємо від білків. У мисці збиваємо до пухнастого стану підготовлені жовтки, 50 мл кефіру, цукор і ванільний цукор.


    Помішуємо заготовку для лепешняку і тонкою цівкою вливаємо олію, додаємо весь кефір, молоко і помішуємо ще хвилину. Порціями викладаємо суміш з манної крупи і кукурудзяного борошна, добре перемішуємо.


    У мисці збиваємо білки і викладаємо в заготовку для лепешняку, перемішуємо.


    Форму розміром 28 х 18 див. змащуємо і виливаємо заготовку для лепешняку, рівномірно розподіляємо. Відправляємо ароматний манник в розігріту духовку при 170 градусах 40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, через 40 хвилин вставляємо зубочистку посередині лепешняку і, якщо вона суха, виймаємо пиріг.


    Готовий смачний манник остуджуємо, акуратно виймаємо з форми і нарізаємо. Посипаємо ароматний манник цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!