Відмінний рецепт приготування традиційної російської випічки з сиром.
Інгредієнти
-
1 склянка
— молоко (тепле)
-
3 склянки
— мука
-
7 ст. л.
— цукор
-
25 гр.
— дріжджі (сухі)
-
1/3 склянки
— рослинна олія
-
450 гр.
— сир
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1 ч. л.
— ванільний цукор
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Молоко нагріваємо до 40 градусів і виливаємо в миску, додаємо 5 ст. л. цукру і розчиняємо в молоці. Насипаємо дріжджі і злегка перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин.
Додаємо сіль і добре перемішуємо.
У підготовлену суміш додаємо по склянці борошна і замішуємо.
Додаємо в тісто олію і замішуємо руками 4-5 хвилин.
Залишаємо підготовлене тісто на 30 хвилин в теплому місці.
Тісто викладаємо на поверхню і розминаємо ще 3-5 хвилин. Залишаємо накритим ще на 30 хвилин.
Тісто ділимо на 12 частин, формуємо руками кульки і викладаємо на деко.
Накриваємо кульки і залишаємо на 25 хвилин.
Сир добре перемішуємо з одним яйцем, ванільним цукром і 3 ст. л. цукру. Духовку ставимо на 220 градусів.
На кожну кульку з тіста ставимо посередині склянку і робимо поглиблення для начинки.
Заповнюємо поглиблення підготовленим сиром.
Змащуємо ватрушки збитим яйцем.
Відправляємо підготовлені ватрушки в духовку і запікаємо 12-15 хвилин до рум’яної хрусткої скоринки.
Готові ароматні ватрушки злегка охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!