Паска з родзинками


Смачна традиційна паска із здобного тіста з додаванням родзинок.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 6 чашок

    — мука

  • 2 чашки

    — молоко (тепле)

  • 1 1/2 ст. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 200 гр.

    — вершкове масло (розтоплене)

  • 6 шт.

    — куряче яйце

  • 2 чашки

    — ізюм

  • 1 склянка

    — цукор

  • 2 ч. л.

    — ванільний екстракт

Для глазурі:

  • 2 чашки

    — цукрова пудра

  • 3 ст. л.

    — молоко

  • за смаком

    — кондитерська посипання (для пасок)

Рецепт приготування

    Тепле молоко (не вище 38 градусів) змішуємо з дріжджами і 2 чашками борошна. Накриваємо дріжджову суміш і залишаємо на столі на 30 хвилин.


    Курячі жовтки відділяємо від білків і збиваємо в піну жовтки зі склянкою цукру. В іншій мисці збиваємо в піну білки.


    У піняву дріжджову суміш додаємо підготовлену суміш з жовтків і цукру.


    Перемішуємо.


    Додаємо остигле розтоплене масло, ванільний екстракт і збиті білки.


    Перемішуємо міксером (або руками) суміш і додаємо порціями борошно (4 чашки).


    Замішуємо для пасок гладке еластичне тісто як на фото. Накриваємо і залишаємо на столі на 1 годину.


    За 15 хвилин до готовності тіста замочуємо родзинки в теплій воді, потім віджимаємо.


    Викладаємо підготовлені родзинки в тісто, перемішуємо, накриваємо і залишаємо ще на 1 годину.


    Через 1 годину руки змащуємо маслом, ділимо на 3 частини тісто з родзинками і викладаємо у змащені форми. Накриваємо форми і залишаємо ще на 30 хвилин.


    Випікаємо ароматні паски в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин, поки паски не покриються коричневою скоринкою. Остуджуємо паски до кімнатної температури.


    Цукрову пудру перемішуємо з молоком.


    Суміш для глазурі вливаємо в кондитерський мішок і щедро поливаємо остиглі паски.


    Посипаємо смачні паски посипанням і залишаємо до повного застигання глазурі.

    Нарізаємо ароматні паски і насолоджуємося. Приємного апетиту!