Оригінальний рецепт приготування красивого смачного пирога з пастою Nutella у формі квітки.
Інгредієнти
-
600 гр.
— мука
-
200 мл.
— молоко (тепле)
-
15 гр.
— дріжджі (свіжі)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
125 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
100 гр.
— цукор
-
200 гр.
— шоколадна паста (Nutella)
-
1 ч. л.
— ванільний цукор
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
Свіжі дріжджі розчиняємо в теплому молоці з цукром. У борошно додаємо сіль, злегка збиті яйця, вливаємо молоко з дріжджами і перемішуємо.
Додаємо в заготовку розм’якшене масло і замішуємо руками.
Тісто ділимо на 4 частини, скачуємо в кульки і залишаємо на столі на 1,5 години підніматися.
Розкачуємо кульки однакові за розміром кола товщиною 2-3 мм. Перше коло викладаємо на деко з папером, додаємо 1/3 частина Nutella і розподіляємо.
Накриваємо другим колом і ще 1/3 частина Nutella, накриваємо третім, змащуємо залишками пасти і закриваємо четвертим колом.
Надрізаємо на 4 рівні частини і кожну частину ще навпіл.
Ще раз ділимо частини навпіл і починаємо згортати пелюстки тесту. Один пелюстка звертаємо зліва направо.
Закручуємо пелюстка, а сусідній звертаємо справа наліво.
Два скручених пелюстки наближаємо один до одного.
Скріплюємо готові пелюстки, за таким методом скручуємо всі залишилися пелюстки. На квітці виходить вісім великих пелюсток.
Готовий квітка з тіста залишаємо на столі на 1 годину, посипаємо декоративної цукрових посипанням і запікаємо в розігрітій духовці при 170 градусах 40 хвилин. Гарний ароматний пиріг охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!