Пиріг з Nutella «Квітка»


Оригінальний рецепт приготування красивого смачного пирога з пастою Nutella у формі квітки.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — мука

  • 200 мл.

    — молоко (тепле)

  • 15 гр.

    — дріжджі (свіжі)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 125 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 100 гр.

    — цукор

  • 200 гр.

    — шоколадна паста (Nutella)

  • 1 ч. л.

    — ванільний цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    Свіжі дріжджі розчиняємо в теплому молоці з цукром. У борошно додаємо сіль, злегка збиті яйця, вливаємо молоко з дріжджами і перемішуємо.


    Додаємо в заготовку розм’якшене масло і замішуємо руками.


    Тісто ділимо на 4 частини, скачуємо в кульки і залишаємо на столі на 1,5 години підніматися.


    Розкачуємо кульки однакові за розміром кола товщиною 2-3 мм. Перше коло викладаємо на деко з папером, додаємо 1/3 частина Nutella і розподіляємо.


    Накриваємо другим колом і ще 1/3 частина Nutella, накриваємо третім, змащуємо залишками пасти і закриваємо четвертим колом.


    Надрізаємо на 4 рівні частини і кожну частину ще навпіл.


    Ще раз ділимо частини навпіл і починаємо згортати пелюстки тесту. Один пелюстка звертаємо зліва направо.


    Закручуємо пелюстка, а сусідній звертаємо справа наліво.


    Два скручених пелюстки наближаємо один до одного.


    Скріплюємо готові пелюстки, за таким методом скручуємо всі залишилися пелюстки. На квітці виходить вісім великих пелюсток.

    Готовий квітка з тіста залишаємо на столі на 1 годину, посипаємо декоративної цукрових посипанням і запікаємо в розігрітій духовці при 170 градусах 40 хвилин. Гарний ароматний пиріг охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!