Відмінний рецепт ароматної яблучного пирога на листковому тісті з невеликою кількістю вершкового масла і цукру.
Інгредієнти
-
1 аркуш
— тісто (листкове)
-
3 шт.
— яблуко
-
60 гр.
— вершкове масло
-
70 гр.
— цукор
Рецепт приготування
Для приготування ароматного яблучного пирога ставимо за духовку на 180 градусів. Вершкове масло викладаємо в миску і відправляємо в мікрохвильову піч на 30 секунд.
Щоб отримати більш розсипчасте і смачне тісто знизу пирога, змащуємо деко підготовленим маслом так, щоб вся поверхня під тестом була змазана маслом.
Посипаємо поверхню з маслом невеликою кількістю цукру.
Розморожене тісто розгортаємо в коло (або прямокутник) і викладаємо на деко з маслом і цукром.
Яблука розрізаємо навпіл, очистити від шкірки і насіння, нарізаємо на тонкі часточки (не повинні ламатися).
Викладаємо на підготовлену основу часточки яблук по колу.
Поливаємо часточки залишками розтопленого масла і посипаємо цукром.
Відправляємо яблучний пиріг в духовку на 40 хвилин, поки яблука і краю пирога не стануть золотисто-коричневого кольору. Готовий ароматний пиріг виймаємо, даємо трохи охолонути і подаємо. Середина пирога виходить соковитою, а по краях хрустка скоринка. Приємного апетиту!