Тонкий яблучний пиріг


Відмінний рецепт ароматної яблучного пирога на листковому тісті з невеликою кількістю вершкового масла і цукру.

Інгредієнти

  • 1 аркуш

    — тісто (листкове)

  • 3 шт.

    — яблуко

  • 60 гр.

    — вершкове масло

  • 70 гр.

    — цукор

Рецепт приготування

    Для приготування ароматного яблучного пирога ставимо за духовку на 180 градусів. Вершкове масло викладаємо в миску і відправляємо в мікрохвильову піч на 30 секунд.

    Щоб отримати більш розсипчасте і смачне тісто знизу пирога, змащуємо деко підготовленим маслом так, щоб вся поверхня під тестом була змазана маслом.


    Посипаємо поверхню з маслом невеликою кількістю цукру.


    Розморожене тісто розгортаємо в коло (або прямокутник) і викладаємо на деко з маслом і цукром.


    Яблука розрізаємо навпіл, очистити від шкірки і насіння, нарізаємо на тонкі часточки (не повинні ламатися).


    Викладаємо на підготовлену основу часточки яблук по колу.


    Поливаємо часточки залишками розтопленого масла і посипаємо цукром.

    Відправляємо яблучний пиріг в духовку на 40 хвилин, поки яблука і краю пирога не стануть золотисто-коричневого кольору. Готовий ароматний пиріг виймаємо, даємо трохи охолонути і подаємо. Середина пирога виходить соковитою, а по краях хрустка скоринка. Приємного апетиту!