Житні булочки з ягодами


Відмінний рецепт приготування ароматних житніх булочок з чорницею і червоною смородиною.

Інгредієнти

  • 100 гр.

    — чорниця

  • 100 гр.

    — смородина (червона)

  • 250 гр.

    — борошно житнє)

  • 150 мл.

    — молоко

  • 8 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 4 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1/3 склянки

    — цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування житніх булочок з ягодами ставимо за духовку на 200 градусів.


    Житнє борошно перемішуємо з дріжджами, сіллю і цукром.


    Додаємо в підготовлену суміш з житнього борошна яйце, розтоплене масло, молоко і замішуємо. У тісто можна додати трохи ванільного екстракту або цукру.


    Тісто залишаємо в мисці покритим на 40 хвилин. Потім ділимо тісто на 9 кульок і розгортаємо в товсті коржі, які викладаємо на деко з пергаментним папером. В середині коржів робимо поглиблення для ягід.


    На тісто в поглиблення викладаємо рівну кількість чорниці і червоної смородини.


    Відправляємо підготовлені булочки в духовку на 15 хвилин.


    Готові ароматні булочки виймаємо, щедро посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!