Рецепт приготування класичного паски.
Інгредієнти
-
1/2 склянки
— молоко (тепле)
-
2 ч. л.
— дріжджі (сухі)
-
4 склянки
— мука
-
1/2 склянки
— цукор
-
1/2 ч. л.
— сіль
-
5 шт.
— куряче яйце (жовтки)
-
200 гр.
— вершкове масло
-
1-2 ч. л.
— ванільний цукор
-
1 ст. л.
— лимон (терта цедра)
-
2 склянки
— ізюм (цукати, подрібнені горіхи, сухофрукти)
Для глазурі
-
150 гр.
— цукрова пудра
-
2 ч. л.
— сік лимона
-
1 ст. л.
— вода (холодна)
Рецепт приготування
У великій чаші міксера змішуємо ½ склянки борошна і дріжджі, тепле молоко додаємо одну столову ложку цукру і злегка збиваємо. Накриваємо поліетиленовою плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин.
Потім додаємо курячі жовтки, ванільний цукор і ще раз збиваємо до отримання однорідної маси.
У мисці змішуємо борошно, цукор, сіль, цитрусову цедру і додаємо порційно в дріжджову суміш. Збиваємо до отримання однорідної маси. Залишаємо на 5 хвилин.
Потім додаємо розтоплене вершкове масло збиваємо 4-5 хвилин (середня швидкість).
Додаємо в тісто родзинки, цукати, сухофрукти та горіхи. Перемішуємо.
Беремо невеликі форми для випічки змащуємо рослинним маслом і заповнюємо 1/3 форм готовим тестом. Накриваємо кухонним рушником або поліетиленовою плівкою.
Даємо постояти в теплому місці близько 1-1 ½ години. Тісто має потроїться в розмірах.
Розігріваємо духовку до 190 градусів і випікаємо паски протягом 15-25 хвилин. Потім виймаємо з духовки, даємо постояти 5 хвилин, акуратно виймаємо паски з форм і повністю охолодити.
Глазур: у мисці змішати цукрову пудру з лимонним соком і водою, добре перемішуємо до однорідного стану.
Акуратно виливаємо на паски, починаючи від центру. Посипаємо цукром (за бажанням кулінарної посипкою, сухофруктами або горіхами) і даємо глазурі затвердіти.
Приємного апетиту!