Паска


Рецепт приготування класичного паски.

Інгредієнти

  • 1/2 склянки

    — молоко (тепле)

  • 2 ч. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 4 склянки

    — мука

  • 1/2 склянки

    — цукор

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

  • 5 шт.

    — куряче яйце (жовтки)

  • 200 гр.

    — вершкове масло

  • 1-2 ч. л.

    — ванільний цукор

  • 1 ст. л.

    — лимон (терта цедра)

  • 2 склянки

    — ізюм (цукати, подрібнені горіхи, сухофрукти)

Для глазурі

  • 150 гр.

    — цукрова пудра

  • 2 ч. л.

    — сік лимона

  • 1 ст. л.

    — вода (холодна)

Рецепт приготування

    У великій чаші міксера змішуємо ½ склянки борошна і дріжджі, тепле молоко додаємо одну столову ложку цукру і злегка збиваємо. Накриваємо поліетиленовою плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин.
    Потім додаємо курячі жовтки, ванільний цукор і ще раз збиваємо до отримання однорідної маси.

    У мисці змішуємо борошно, цукор, сіль, цитрусову цедру і додаємо порційно в дріжджову суміш. Збиваємо до отримання однорідної маси. Залишаємо на 5 хвилин.

    Потім додаємо розтоплене вершкове масло збиваємо 4-5 хвилин (середня швидкість).


    Додаємо в тісто родзинки, цукати, сухофрукти та горіхи. Перемішуємо.


    Беремо невеликі форми для випічки змащуємо рослинним маслом і заповнюємо 1/3 форм готовим тестом. Накриваємо кухонним рушником або поліетиленовою плівкою.


    Даємо постояти в теплому місці близько 1-1 ½ години. Тісто має потроїться в розмірах.


    Розігріваємо духовку до 190 градусів і випікаємо паски протягом 15-25 хвилин. Потім виймаємо з духовки, даємо постояти 5 хвилин, акуратно виймаємо паски з форм і повністю охолодити.


    Глазур: у мисці змішати цукрову пудру з лимонним соком і водою, добре перемішуємо до однорідного стану.
    Акуратно виливаємо на паски, починаючи від центру. Посипаємо цукром (за бажанням кулінарної посипкою, сухофруктами або горіхами) і даємо глазурі затвердіти.

    Приємного апетиту!