Вінок з тіста з корицею


Святкова випічка повинна бути красивою і дуже смачною. Ароматний вінок з тіста з хрусткою скоринкою і ніжною м’якоттю всередині.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — мука

  • 20 гр.

    — дріжджі (свіжі)

  • 200 мл.

    — вода (тепла)

  • 1,5 ч. л.

    — мед

  • 1 щіпка

    — сіль

  • 30 гр.

    — вершкове масло

  • 2 ч. л.

    — кориця (з гіркою)

  • 4 ч. л.

    — цукрова пудра

Рецепт приготування

    У теплій воді розмішуємо мед. Додаємо свіжі дріжджі, які розтираємо між пальців і перемішуємо.


    У борошно додаємо сіль і вливаємо підготовлену дріжджову суміш. Добре перемішуємо і замішуємо тісто.


    Залишаємо тісто для вінка накритим на столі на 30 хвилин.


    Розкачуємо приготоване тісто в прямокутник 1,5-2 мм завтовшки.


    Розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукрову пудру і корицю.


    Добре перемішуємо ароматну суміш.


    Підготовлену суміш з кориці рівномірно розподіляємо на прямокутнику.


    Скачуємо тісто з сумішшю в рулет.


    Розрізаємо підготовлений рулет уздовж навпіл.


    Переплітаємо утворені половинки тесту.


    Звертаємо переплетені частини у вінок і викладаємо на деко.

    Відправляємо підготовлений вінок з тіста в розігріту духовку до 175 градусів і випікаємо 30 хвилин. Ароматну випічку трохи охолоджуємо, посипаємо вінок цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!