Як приготувати суп з фрикадельками. 3 рецепту супу з фаршу

Суп з фрикадельками, це дуже легкий, ситний і смачний суп. У тлумачному словнику російської мови Ожегова дається таке визначення: «Фрикаделька — кульку з фаршу (м’ясного, рибного), зварену в бульйоні»

Давно, 9-10 місяців тому я опублікував рецепт ще одного легкого супу, це суп зі шпинатом. І суп з фрикадельками, і суп зі шпинатом, легко приготувати, ситні, смачні вони дуже хороші після зимових щей, борщів, розсольників, горохових та інших «важких» супів.

Ці два супу ви можете готувати протягом місяця за 2-3 рази. Кожен раз вживаючи інші інгредієнти і запевняю вас всім сподобається.

Суп з фрикадельками, рецепти з сиром, помідорами, манкою і з вершками

У цій статті я показав найкращі, найцікавіші рецепти супу з фрикадельками. Звичайно можна все зробити простіше, картопля, фрикадельки, цибулю і все. Але спробуйте все — таки приготувати за цим рецептом. Сподіваюся, що вам сподобається.

Напишіть в коментарях, чи сподобався вам суп. Смачно було. Щоб ви ще хотіли тут бачити

Меню:

  1. Суп з смачними фрикадельками з сиром
  2. Рецепт вершкового супу з фрикадельками
  3. Відео — Смачний рецепт. Суп з рисом і фрикадельками
  1. Суп з фрикадельками

Інгредієнти:

Для фрикадельок:

  • Курячий бульйон — 2,5 літра
  • М’ясо яловичина — 500 р.
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Яйце — 1 шт.
  • Манна крупа — 2 ст. л. з верхом
  • Сир твердий пармезан — 2-3 ст. л.
  • Петрушка — 1 пучок
  • Сіль, перець
  • Сухий базилік — 1 ч. л.

Для супу

  • Морква — 1 шт.
  • Помідори пропущені через м’ясорубку 2-3 шт.
  • Цибуля — 1 головка
  • Картопля середній — 3 шт.
  • Солодкий болгарський перець — 1-2 шт.
  • Стручкова зелена квасоля (свіжа або заморожена) — 2 жмені (кількість особливої ролі не грає, беріть за смаком)
  • Кабачок
  • Макарони Твердих сортів — 2 хороших жмені, але знову ж таки за смаком.
  • Натертий твердий сир для подачі
  • Зелень
  • Рослинна олія
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Червоний мелений гострий перець

Приготування фрикадельок:

1. Одну головку цибулі і м’ясо пропускаємо через м’ясорубку. Петрушку дрібно порубаємо.

2. У м’ясний фарш вбиваємо яйце, солимо, перчимо. Додаємо базилік, нарубану петрушку і сир. Сир можна взяти будь-який твердий. Можна обійтися і зовсім без сиру. Додаємо пару ложок манної крупи. Можна замість манки всипати панірувальні сухарі, але з манкою буде ніжніше.

3. Все це ретельно перемішуємо. Навіть як би місимо до отримання однорідної маси, в’язкої маси, яка легко ліпиться.

4. Змочуємо руки у воді. Ложкою відокремлюємо невелику кількість фаршу і катаємо з нього кульку. Щоб кулька був більш щільним і не розвалився при варінні, треба його відбити. Робимо це перекидаючи фрикадельки з руки в руку, наче кидаємо м’ячик на підлогу, щоб він відскочив. Ну якщо вже зовсім немає часу або лінь, можете не робити цього.

Приготування супу:

Відразу хочу сказати, що овочі в суп ви можете брати ті, які вам подобаються, які у вас є і по сезону.

5. Морква, солодкий перець, стручки квасолі, ріпчасту цибулю, кабачок, петрушку, дрібно нарізаємо.

6. На таку кількість продуктів нам потрібна 5-літрова каструля. Наливаємо в каструлю 2,5 літра бульйону і ставимо на вогонь.

7. Тим часом будемо смажити овочі. На сковороду наливаємо трохи олії і розігріваємо його.

8. Викладаємо в гаряче масло нарізану цибулю і обсмажуємо його до прозорості.

9. Додаємо до цибулі моркву і обсмажуємо ще 2-3 хвилини. Додаємо чайну ложечку цукру. Цукор не зробить суп солодкий, він просто розкриє смак овочів. Смажимо ще 1-2 хвилини, щоб моркву злегка обсмажилася.

10. Додаємо помідори. Попередньо помідори прокрутимо через м’ясорубку або дрібно наріжемо. Також можна використовувати замість помідор томатну пасту, її спочатку потрібно розвести водою до консистенції сметани.

11. Обсмажуємо все разом ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.

12. У каструлю з бульйоном висипаємо дрібно нарізану картоплю. Закриваємо кришкою, щоб бульйон швидше закипів. Після того, як він знову закипить, варимо ще 1-2 хвилини.

13. Викладаємо в бульйон нарізану квасоля, кабачок.

14. Додаємо туди ж нарізаний солодкий перець. Знову закриваємо кришкою бульйон і доводимо до кипіння.

15. Після закипання поваримо овочі 1-2 хвилини, додати засмажку. Додаємо Зажарку в останню чергу, інакше кислота помідорів не дасть нормально зваритися картоплі.

16. Знову даємо бульйону закипіти й варимо овочі ще 1-2 хвилини. Додаємо макарони. Макарони бажано мати твердих сортів, щоб вони не так сильно розварювалися.

17. Знову даємо бульйону закипіти і акуратно, по одній, опускаємо в суп фрикадельки. Варимо суп ще 15-20 хвилин, до готовності фрикадельок. Коли будете помішувати суп під час варіння фрикадельок, робіть це акуратно, щоб не зламати фрикадельки.

18. У процесі варіння фрикадельки спливуть, після цього їх потрібно варити ще хвилин 10. Ви також можете дістати одну фрикадельки і спробувати. Бульйон також треба спробувати і при необхідності досолити.

19. Ми також поперчити бульйон і для гостроти додамо червоного гострого меленого перцю. І ще додамо один зубчик дрібно нарізаного часнику. Все це за смаком. Навіть можете не додавати зовсім.

20. Сюди ж додаємо трохи рубаної зелені. Решту зелень будемо додавати в суп безпосередньо перед подачею.

Готовий суп закриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин. Розливаємо по тарілках, додаємо зелень і подаємо. Якщо ви не знаєте смаки гостей, подайте зелень в окремій тарілочці.

Ну…, який суп!

Цей рецепт написаний за мотивами рецепта Ірини Хлебниковой.

Приємного апетиту!

  1. Вершковий Суп з фрикадельками

Цей ситний і смачний суп, який ви завжди можете приготувати швидко, якщо немає часу готувати бульйон.

На 2 літри води нам знадобиться:

  • Фарш(свино -яловичий) — 300 грам
  • Картопля — 3-4 шт.
  • Цибуля — 1-2 головки
  • Морква — 1-2 шт.
  • Вершки 10% — 200 р.
  • Кріп
  • Сіль

Приготування:

1. Нарізаємо на невеликі кубики картоплю і йдіть у воду, варитися. Після закипання варити ще приблизно 15-20 хвилин.

2. Дрібно нарізаємо цибулю. На великій тертці натираємо моркву.

3. Цибулю викладаємо в попередньо нагріту сковороду з невеликою кількістю рослинної олії.

4. Обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо до нього моркву.

5. Все у нас смажиться-париться і цибулю з морквою, і картопля. Займемося фаршем. Фарш солимо. Гарненько перемішуємо, розминаємо і ліпимо невеликі кульки — фрикадельки.

6. Готові Фрикадельки. Починаємо збирати всі інгредієнти в суп.

7. Картопля майже зварився, викладаємо до нього нашу зажарку, цибулю з морквою.

8. Коли вода закипить, закладаємо в суп фрикадельки і варимо хвилин 5-10 поки вони не спливуть. За бажанням, можна закинути в суп трохи рису або дрібних макаронних виробів, для ситності.

9. Фрикадельки спливли, солимо за смаком.

10. За 5 хвилин до готовності виливаємо в суп вершки, даємо закипіти і вимикаємо плиту.

Дайте йому постояти 5-10 хвилин. Наш смачний суп готовий.

Розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню.

Приємного апетиту!

  1. Відео — Смачний рецепт. Суп з фрикадельками і рисом

Приємного апетиту!