Класична мясна солянка. Рецепт приготування збірної мясної солянки.

У кожної господині своя збірна м’ясна солянка, звичайно всі підтримуються основного напрямку — в солянку можна покласти потроху всього, що є в холодильнику , експериментуйте. Візьміть свої улюблені м’ясні продукти, солоні огірочки, маслини, каперси і т. д. і приготуйте солянку за своїм рецептом.

Солянка – винахід російської кухні. Приготування солянки повинні дотримуватися трьох головних правил – вона повинна бути наваристою, гострої, солоної чи кислої. Правильно приготовлена солянка є абсолютно самостійною стравою і не вимагає після себе других і третіх страв.
Наваристий бульйон солянки виходить за рахунок м’яса або жирної риби. Також, на любителя, можна використовувати і грибний бульйон. Найкраще кинути в солянку білі гриби. Якщо є свіжі. При відсутності таких можна використовувати заморожені гриби. В крайньому випадку – сушені. Крім білих грибів, для бульйону чудово підійдуть маслюки, ну або які є.

Класична рибна збірна солянка повинна включати в себе рибу типу форелі, горбуші, тріски, осетра, білуги, палтуса або сайри. Ці види риби відносяться до розряду жирних. Особливості риби в солянці у її вигляді – риба може бути просто відварити, може бути в солоному або копченому вигляді.

Класична збірна м’ясна солянка, починається з підбору правильного шматка м’яса. Отримати наваристий бульйон можна з будь-якого шматка м’яса. Але краще для солянки все ж вибирати яловичину або телятину. Шматочок повинен бути без зайвих відкладень жиру. Якщо вони все ж є, їх слід зрізати ножем

Отже готуємо: