Холодні супи — рецепти смачних овочевих супів на кефірі

Не секрет, що супи можуть бути не тільки гарячими. Так, наприклад, можна урізноманітнити свій стіл холодними супами на кефірі з овочами. Це не тільки смачно, але і надзвичайно корисно. Прохолодний, освіжаючий, в літню пору це те, що потрібно!

Для приготування такого супу знадобляться звичайні, доступні всім інгредієнти, особливо в літню пору. Овочі можна зірвати прямо з грядки, а кефір завжди знайдеться в холодильнику. Рецептів приготування чимало. Сьогодні ми розберемо самі смачні і прості.

1. Буряковий суп на кефірі

Цей суп дуже простий у приготуванні і потрібно для цього мінімальну кількість продуктів. Відмінно підійде для дієтичного харчування і тих, хто стежить за фігурою.

Інгредієнти:

  • Одна відварна буряк середнього розміру;
  • Один середній огірочок;
  • Часточка часнику;
  • Склянка кефіру;
  • Зелень на смак;
  • Сіль і перчик.

Приготування:

1.Для нарізання овочів можна використовувати овощечистку з насадкою для нарізання соломкою. Якщо її немає, можете нарізати їх ножем, як вам зручно.

2.Буряк в цьому випадку потрібно різати по волокнам, щоб вона не розвалювалася.

3.Часник дрібно нарубати або скористатися спеціальним пресом.

4.По тарілочках в рівних пропорціях розкласти овочі, часник і залити кефіром.

5.Посолити на смак. За бажанням, можна додати мелений перчик. Можна подавати відразу або настояти в холодильнику.

2. Холодний овочевий суп на кефірі з газованою мінералкою

У спеку завжди не вистачає свіжості. Приготуйте таку освіжаючу окрошку на обід. Вона додасть сил та енергії. Це дуже смачно! Спробуйте!

Інгредієнти:

  • 4 середніх огірка;
  • Сіль на смак;
  • Сік із чверті лимона;
  • 4 відварних яйця (круто);
  • Грам 300 редиски;
  • 200 грам сметани;
  • Літр кефіру будь-якої жирності;
  • 2 відварені картоплини;
  • Газована мінералка – на смак;
  • Зелень на смак.

Приготування:

1.Огірочки помити і нарізати кубиками. Від шкірки можна не очищати. Відправити в каструлю або іншу підходящу миску.

2.Картоплю і яйця відварити і остудити. Після чого, їх потрібно почистити і нарізати кубиком, як і огірочок. Поєднати їх в одному посуді.

3.Нарізати дрібно редиску. Надіслати до решти продуктів.

4.Дрібно нарубати зелень (можете використовувати будь – кріп, петрушку або зелена цибуля). Перекласти в основну посуд. Сюди ж вичавити сік лимона. Якщо він дрібний, то можна вичавити половину, а не чверть.

5.Посолити на смак, додати сметану і влити кефір. Можна використовувати знежирений. Але все ж смачніше брати саме жирний кефір. Гарненько розмішати.

6.Тепер можна додавати мінералку. Вона зробить суп більш рідким, а бульбашки додадуть особливої пікантності супу. Її кількість регулюйте на око. В залежності від бажаної консистенції.

Можна подавати відразу або дати настоятися в холодильнику.

3. Холодний суп на кефірі з овочами і зеленню

Приготувати це блюдо дуже просто. Такий легкий і освіжаючий супчик додасть сил і бадьорості, а також наситить надовго. Раджу спробувати тим, хто стежить за фігурою.

Інгредієнти:

  • Літр кефіру (будь-якої жирності);
  • 2 варені буряків середнього розміру;
  • 1-2 огірочка, залежно від розміру;
  • 4 відварних яйця (за бажанням);
  • Невеликий пучок кропу;
  • Сіль на смак;
  • 100 грам свіжого шпинату;
  • Пару часточок часнику.

Приготування:

1.Яйця і буряк відварити окремо і остудити.

2.Шпинат помістити в киплячу воду і проварити хвилин 5, до м’якості. Після чого перелити масу в сито і злити рідину. Шпинат остудити.

3.Часник і зелень дрібно нарубати.

4.Невеликими брусочками нарізати огірочок.

5.Тепер підготуємо рідку основу для супу. Для цього потрібно налити в чашу блендера склянку кефіру. Перекласти до нього зелень кропу, відварений шпинат і часничок. Посолити на смак.

6.Тепер потрібно збити до максимально однорідної маси насиченого зеленого кольору. Потім залити залишки кефіру і знову попрацювати блендером до однорідного кольору.

7.Буряк почистити і грубо протерти на тертці.

8.Подавати супчик потрібно так. У кожну тарілку налити зеленого кефіру. Додати за смаком огірок і буряк. Яйця почистити і нарізати навпіл. Класти їх у суп по смаку.

Приємного апетиту!

4. Рецепти холодного супу з огірками і зеленню

У жаркий літній денек відмінним варіантом стане обід з такого супчика. Прохолодний, хрусткий і неймовірно смачний. Знадобляться самі прості і доступні продукти.

Інгредієнти:

  • Пів-літри кефіру;
  • Сіль на смак;
  • Один великий огірочок (або 2 середніх);
  • Мелений перчик на смак;
  • Пару часточок часнику;
  • Зелень свіжа на смак (можна замінити сушеної).

Приготування:

1.Якщо використовуєте сезонний огірочок з городу, то його можна не очищати. Магазинні овочі, особливо куплені не в сезон, краще очистити.

2.Нарізати огірки невеликими кубиками.

3.Часник почистити і дрібно порубати. Також можна скористатися блендером.

4.Дрібно нарізати всю зелень. Можна використовувати цибулю, петрушку і кріп – на ваш смак.

5.Підготовлені інгредієнти помістити в один посуд. Посолити і приперчити на смак. Розмішати.

6.Залити охолодженим кефіром і можна подавати до столу.

Суп виходить досить ситним, але легким. Підійде тим, хто стежить за фігурою і дотримується правильного харчування.

5. Дієтичний холодний суп на кефірі з помідорами

Дуже смачний, незвичайний і оригінальний супчик. Адже дієтичні страви можуть бути смачними. Спробуйте приготувати. Вам неодмінно сподобається!

Інгредієнти:

  • Пів-літри кефіру;
  • Сіль і перчик на смак;
  • 2 великих томата;
  • 150 грам вареної курячої грудки (можна замінити ковбасою);
  • 2 маринованих огірочка.

Приготування:

1.Помідори помити, нарізати на 4 частини. Видалити скоринку від плодоніжки. Самі часточки натерти на крупній стороні терки. Шкірку викинути.

2.Огірочки теж натерти на тертці, прямо до помідорів. За бажанням, ви можете замінити їх каперсами.

3.Курячу грудку відварити і повністю остудити. Для кращого нарізування, її ще краще охолодити після цього. Нарізати кубиками середнього розміру.

Як заміну курячої грудки, ви можете використовувати варену або іншу ковбасу. Тоді суп стане більш калорійним, але не менш смачним.

4.Залити кефіром, посолити і приправити на смак. Суп можна подавати. Але краще дати йому настоятися в холодильнику, хоча б півгодинки.

6. Холодний борщ на кефірі

Актуально таке блюдо в будь-який час року, адже інгредієнти доступні завжди. Але особливо гарний такий борщ у спеку. Освіжає і додає енергії. Він дуже корисний і рекомендований тим, хто стежить за фігурою.

Інгредієнти:

  • Літр кефіру;
  • Столова ложка солі;
  • 2 варені буряків середнього розміру;
  • Їдальня ложка цукрового піску;
  • 250 мілілітрів води;
  • 4 столові ложки оцту 9%;
  • Кріп і зелена цибуля на смак;
  • 2 відварних яйця;
  • Середній огірочок.

Приготування:

1.Відварну буряк почистити і подрібнити на крупній стороні терки.

2.Розігріти в каструлі воду, розчинити там цукровий пісок і сіль (їх кількість можна регулювати на смак). Додати оцет. Перекласти сюди буряк, розмішати і дати закипіти.

3.Після того, як закипить, відразу зняти з плити. Накрити кришкою і залишити на пару годин. Але краще залишити на всю ніч.

4.Невеликими шматочками нарізати зелень, огірок і яйця. Надіслати до буряка.

5.Залити холодним кефіром. Ви можете брати будь-яку жирність продукту. Старанно розмішати до однорідного кольору.

Супчик готовий! Його можна розкладати по тарілочках і подавати до столу! Приємного апетиту!

7. Окрошка з ковбасою і томатами на кефірі

Чи пробували ви окрошку на кефірі, та ще й з помідорами? Якщо ні, то рекомендую спробувати! Для того, щоб суп був більш рідкий, ми додамо сюди воду. Але не просту, а мінералку з газом. Вона додасть страві пікантності і свіжості, властивої окрошка на квасі.

Інгредієнти:

  • Літр кефіру;
  • 4 середніх огірка;
  • Сіль і перчик на смак;
  • Грам 200 ковбаси або відвареного м’яса;
  • Пару столових ложок майонезу (можна замінити сметаною);
  • 5 відварених яєць;
  • Півтора літра сильногазованою мінералки;
  • 3 свіжих томата;
  • Цибуля зелена, кріп і редиска на смак;
  • 6-8 відварних картоплини, залежно від розміру.

Приготування:

1.Ковбасу нарізати на кубики середньої величини, як зазвичай ви робите це на окрошку. Також ви можете використовувати відварене м’ясо.

2.Яйця та овочі, які вимагають варіння, відварити, остудити і почистити. Картоплю нарізати кубиками, як ковбасу і з’єднати їх разом в одному посуді.

3.Дрібно нарізати яйця. Невеликими кубиками помідори подрібнити. Відправити ці продукти до решти.

4.Натерти на тертці або нарізати соломкою огірочки. Також вчинити і з редисом. Дрібно нарізати зелень. Перекласти все в основну масу. Посолити на смак і додати зелень.

5.Перемішати вміст і залити все охолодженим кефіром. Долити води і розмішати. Воду теж краще брати відразу охолоджену. Так страву можна подавати відразу, без додаткового охолодження.

Майонез можна додати в загальну посуд або порційно. Суп вже готовий до подачі. Але, як мені здається, він набагато смачніше, після 1-2 годин, проведених в холодильнику.

Приємного апетиту!

8. Відео – Холодник по-білоруськи з буряка на кефірі

Холодний суп з кефіру з буряком ще називають холодником. Подивіться, як готують його в Білорусії найчастіше. Виходить дуже смачно і оригінально. Приготувати просто, адже всі продукти доступні для кожного. Автор ролика розповість вам, як смачно приготувати буряковий холодник на кефірі.

Приємного перегляду!

Холодний суп особливо гарний влітку, в спеку. Але і зимовим днем дуже ми його теж часто готуємо. Він нагадує про літо і просто додає сил і прекрасного настрою. Тим, хто стежить за фігурою, напевно знайомий ні один рецепт холодного супу на кефірі.

Якщо готувати такий суп без м’яса і на знежиреному кефірі, то його калорійність не перевищує 50 ккал на 100 грам продукту. Але і додаванням м’яса він теж дуже легкий і смачним.

Забирайте смачні рецепти освіжаючого супу з овочами на кефірі собі в соціальні мережі. Адже на порозі літо. А це значить, що потрібно запасатися вітамінами!

Я бажаю вам успіхів! До швидких зустрічей!