Щавель. Прості і смачні рецепти зеленого супу зі щавлем

Щавель, як і шпинат, кропива, дуже хороший для весняно — літнього супу. Весна найкращий період варити супи з зеленню, поки вона молода. Так і людські організми, після зими, мають потребу у вітамінах. І хочеться чого-то нового. Борщі і відбивні за зиму вже набридли. Хочеться чого-небудь легше.

Звичайно є й інші легкі супи, крім супів зі щавлем, наприклад суп з морепродуктами або супи на кожен день. Смачний і легкий суп зі шпинатом. Італійський суп «мінестроне«. Ну і цілий ряд інших. Про них ми як — небудь поговоримо окремо.

Пам’ятаю в дитинстві мама варила суп зі щавлем, коли ми примудрялися нарвати його в лісі, але частіше з кропивою. Тоді було голодно і звичайно ніякого м’яса в супі не було. Сметану купувати було дорого і тому суп трошки приправляли молоком. Але який це був смачний суп.

У ранній молодості, згадуючи це, я думав, ну як же ми погано жили, якщо навіть кропиву їли. І тільки вже дорослим зрозумів, що це не з голоду ми її їли, а що це смачно і дає багато вітамінів, які так потрібні дитячому організму особливо навесні.

Як правильно приготувати зелений суп зі щавлем — покрокові рецепти

Отже ми сьогодні будемо готувати 1 зелений борщ з двома видами м’яса. 1 суп зі щавлем без м’яса. 1 суп, який буде і з м’ясом та без м’яса. Як це, дивіться у рецептах.

Меню:

  1. Зелений борщ зі щавлем і яйцем рецепт з фото покроково
  2. Рецепт супу з щавлем і з яйцем
  3. Класичний суп зі щавлем, з яйцем — рецепт з фото
  4. Відео — Щавлевий суп
  5. Відео — Суп зі щавлем
  1. Зелений борщ зі щавлем і яйцем рецепт з фото покроково

Інгредієнти:

  • Індичка — ніжка
  • Яловичина або свинина( мова)
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Картопля — 4-5 середніх
  • Яйця — 3-4 шт.
  • Щавель — пучок
  • Сіль, перець
  • Зелень

Якщо ви любите дуже густий суп можете додати картоплі та яєць.

Приготування:

Будемо готувати борщ з 2-х сортів м’яса. Це індичка і свинина, але беремо не саме м’ясо, а 2 мови. Індичка плюс мови, виходить дуже смачний зелений борщ. Звичайно можна взяти будь-яке м’ясо, яке у вас є, але спробуйте саме цей варіант. Я думаю вам сподобається.

Напишіть в коментарях, чи сподобався вам такий варіант

1. Ніжку індички кладемо в 5-ти літрову каструлю, з приблизно 3 -ма літрами води. Туди ж закладаємо два свинячих мови, одну морквину і головку ріпчастої цибулі. Накриваємо кришкою і ставимо на вогонь, щоб зварився наш бульйон.

2. Тим часом підготуємо овочі. Картоплю і вже відварені круто яйця потрібно порізати кубиками, як ви любите, дрібно крупно, середньо. Я зазвичай нарізаю на середні кубики.

3. Щавель миємо, обсушуємо, відрізаємо черешки і нарізаємо стрічками шириною до 1 см. Не нарізайте широкі стрічки, буде незручно їсти. Можна варити зелений борщ і з консервованого щавлю, але він буде кисліше і трошки солоніша, майте це на увазі.

4. Бульйон закипів. Зменшіть вогонь, посоліть і поперчіть бульйон.

5. Бульйон готовий. Виймаємо цибулину і морквину. Вони нам більше не потрібні. Якщо любите морквину, можете її дрібно порізати і залишити в бульйоні. Я варену морквину не люблю, особливо в зеленому борщі.

6. Виймаємо з бульйону м’ясо і даємо йому трохи охолонути. Коли мови охолонуть, з них треба дуже тонко зрізати верхню шершаву шкіру. Ви відразу визначите.

З остиглої ніжки індички зрізаємо все м’ясо, вибираємо з нього всі кісточки, хрящики і нарізаємо на шматочки. Знову ж нарізайте на такі шматочки, які вам подобаються. Все м’ясо відкладаємо в окрему тарілку.

7. У бульйон відправляємо нашу нарізану картоплю. Якщо картопля ви нарізали заздалегідь, не забудьте залийте його холодною водою, щоб вона не почорніла. Перед відправкою картоплі в бульйон воду злийте в раковину.

8. Нарізане м’ясо відправляємо слідом за картоплею. Ставимо бульйон на вогонь і чекаємо щоб картопля зварився.

9. Коли картопля звариться, додаємо туди нарізані яйця.

10. І додаємо щавель. Все це повинно прокипіти ще хвилин 10, щоб щавель зварився і можна вимикати вогонь.

11. Наш борщ готовий. Розливаємо по тарілках, посипаємо кропом або іншою зеленню. Заправляємо сметаною і подаємо на стіл.

Сметану, нарізаний кріп, сіль, перець, можна подати окремо.

Приємного апетиту!

  1. Рецепт супу з щавлем і з яйцем, з фото

Інгредієнти:

На 2 літри води:

  • Щавель — 200 р.
  • Картопля — 2-3 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 головки
  • Зелень — петрушка, кріп, цибуля
  • Червоний пекучий перчик
  • Чорний перець горошок
  • Лавровий лист
  • Для заправки — сметана, яйця

Приготування:

1. Картоплю нарізаємо соломкою. Викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо варитися приблизно на 30 хвилин. Солимо.

В цей час займаємося підготовкою інших продуктів.

2. Стебла щавлю нарізаємо дрібно, а листя трохи крупніше, вони швидше варяться.

3. Нарізаємо цибулю і кріп. Я зазвичай ріжу дрібно, але в такий суп можна нарізати і побільше. Це за вашим бажанням. Відправляємо їх до вже нарізаному щавелю.

4. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними квадратиками, Моркву натираємо на крупній тертці. У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо туди нарізані цибулю з морквою. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.

5. Картопля у нас зварився, додаємо до нього нашу зажарку. Даємо прокипіти хвилин 5.

6. Зажарка прокипіла з картоплею 5 хвилин, додаємо туди щавель змішаний з зеленою цибулею і кропом і даємо прокипіти ще 5 хвилин.

7. В цей же час додаємо в суп кілька лаврових листочків, перець горошком і червоний пекучий перчик.

8. Через п’ять хвилин відключаємо вогонь і даємо супу настоятися хвилин 10-15. Наш щавлевий суп готовий.

9. Розливаємо по тарілках, додаємо яйце і сметану і подаємо на стіл.

Сподіваюся ви звернули увагу, що суп ми варили без м’яса і не на бульйоні. Як вважають деякі кухарі, суп зі щавлем і з яйцями повинен бути без м’яса. Тільки тоді він справжній. Але як ми знаємо на смак, на колір …

Приємного апетиту!

  1. Класичний суп зі щавлем, з яйцем — рецепт з фото

Інгредієнти:

  • Картопля — 4 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Щавель — великий пучок
  • Кріп — невеликий пучок
  • Рис — неповна жменю
  • М’ясо — шматок якоїсь хочете
  • Яйця зварені круто — 3-4

Приготування:

1. Картоплю і моркву нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в каструльку з водою варитися.

2. М’ясо цілим шматком відправляємо в іншу каструлю з водою і теж ставимо варитися. Можна звичайно м’ясо кинути до картоплі і варити все разом, але ми зробимо класичний варіант, де готове м’ясо будемо класти вже в тарілки з готовим супом.

3. З картоплі знімаємо піну, це виділяється крохмаль.

4. Зібрали, завадили суп і додаємо в суп жменю рису.Рис бажано промити і обсушити, особливо якщо рис купували без упаковки.

5. У щавлю відрізаємо товсті стебла. Листя нарізаємо не широкими стрічками і відправляємо в чашку.

6. Моркву натираємо на тертці, головку цибулі дрібно нарізаємо. Відправляємо їх на окрему тарілку.

7. У кропу теж відрізаємо нижні товсті стебла, решту дрібно нарізаємо.

8. Тим часом картоплю, моркву і рис вже зварилися. Висипаємо до них половину столової ложки солі.

9. Перешкодимо і викладемо в суп нарізаний щавель. Перемішаємо і залишаємо варитися ще хвилин 10.

10. На сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо і викладаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо до легкого підрум’янення.

11. Суп у нас кипить, викладаємо в нього нашу зажарку. Даємо ще покипіти 5 хвилин.

12. Суп вже кипить 15 хвилин, після закладки щавлю, він практично готовий.

13. Додаємо в нього нарізану зелень, посипаємо чорним перцем і нарізаємо в суп варені яйця невеликими кубиками.

14. Суп наш готовий. Вимикаємо вогонь і даємо супу трохи настоятися.

15. Настав час перевірити м’ясо. М’ясо зварилося. Нарізаємо його на шматочки розміром який нам подобається і стільки скільки нам хочеться. Тому я і написав у коментарях, що м’яса беріть шматок — який хочете. Ви можете відрізати від шматка скільки вам треба , і покласти в суп того, хто хоче.

16. Розливаємо суп по тарілках. Додаємо в тарілки того хто хоче м’ясо, два, три, п’ять.. шматочків.

17. Додаємо по ложці сметани в кожну тарілку, знову тим, хто хоче і подаємо.

Суп можна їсти як гаряче, так і холодне. Влітку звичайно холодний краще. Сметану не кладіть заздалегідь в каструлю. Навіть якщо суп у вас холодний, розлийте його по тарілках і тільки тоді додайте сметану в кожну тарілку.

Ну от, у нас вийшло за один раз два супу з м’ясом та без м’яса.

Приємного апетиту!

    1. Відео — Щавлевий суп

    1. Відео — Суп зі щавлем

Приємного апетиту!