Рибний суп — рецепти приготування смачного супу

Найдавніший рецепт супу датований 4 століттям. З тих пір кулінарія в цій частині отримала помітний поштовх вперед, і сьогодні відомі тисячі різних рецептів супу. Це перша страва, що дозволяє запустити процеси травлення, насичує організм необхідними компонентами і вітамінами.

Рибний суп – окрема категорія супів. Він не відноситься до категорії щоденних, він швидше схожий на свята. Готувати суп з риби можна по-різному – рецептів дуже багато. Вибрати можна будь – із звичайної риби, з благородною, з консервів.

Рецепти приготування:

Щоб рибний суп вийшов смачним і наваристим, треба дотримувати нескладні правила його приготування.

1. Класичний варіант супу

Рецепт рибного супу, який називають класичним, подарує тепло і смак.

Для його приготування знадобиться:

  • Риба – 0,5 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Рис – 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

1. Спочатку слід покласти в каструлю рибу (треба для бульйону вибирати кістки і хребти, а також голову, м’якоть слід залишити, щоб закласти ближче до кінця варіння) і очищені від шкірки цибулю з морквою. Залийте водою і варіть 15 хвилин. Потім вийміть кістки риби і овочі. Процідіть бульйон.

2. Картоплю очистіть від шкірки і поріжте. Покладіть її в бульйон і варіть 10 хвилин. Якщо з’являється піна, її треба прибирати з допомогою шумівки.

3. Промийте рис і засипте в суп.

4. Закладіть м’якоть риби — вона звариться швидко. Це займе хвилин 15. Готовий суп треба доповнити зеленню, лаврушкой. Після цього залишається варити ще хвилину. Зніміть з вогню. Перед подачею треба м’ясо риби зняти з кісток (якщо використовували не філе).

Розливайте по тарілках і за стіл.

Приємного апетиту!