Рибний суп — рецепти приготування смачного супу

Найдавніший рецепт супу датований 4 століттям. З тих пір кулінарія в цій частині отримала помітний поштовх вперед, і сьогодні відомі тисячі різних рецептів супу. Це перша страва, що дозволяє запустити процеси травлення, насичує організм необхідними компонентами і вітамінами.

Рибний суп – окрема категорія супів. Він не відноситься до категорії щоденних, він швидше схожий на свята. Готувати суп з риби можна по-різному – рецептів дуже багато. Вибрати можна будь – із звичайної риби, з благородною, з консервів.

Рецепти приготування:

Щоб рибний суп вийшов смачним і наваристим, треба дотримувати нескладні правила його приготування.

1. Класичний варіант супу

Рецепт рибного супу, який називають класичним, подарує тепло і смак.

Для його приготування знадобиться:

  • Риба – 0,5 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Рис – 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

1. Спочатку слід покласти в каструлю рибу (треба для бульйону вибирати кістки і хребти, а також голову, м’якоть слід залишити, щоб закласти ближче до кінця варіння) і очищені від шкірки цибулю з морквою. Залийте водою і варіть 15 хвилин. Потім вийміть кістки риби і овочі. Процідіть бульйон.

2. Картоплю очистіть від шкірки і поріжте. Покладіть її в бульйон і варіть 10 хвилин. Якщо з’являється піна, її треба прибирати з допомогою шумівки.

3. Промийте рис і засипте в суп.

4. Закладіть м’якоть риби — вона звариться швидко. Це займе хвилин 15. Готовий суп треба доповнити зеленню, лаврушкой. Після цього залишається варити ще хвилину. Зніміть з вогню. Перед подачею треба м’ясо риби зняти з кісток (якщо використовували не філе).

Розливайте по тарілках і за стіл.

Приємного апетиту!

2. Суп рибний з консервів

Суп рибний з консервів – справжня палочка-виручалочка в тих випадках, коли немає часу готувати довго.

Для його приготування знадобиться:

  • Консерви сайри – 1 банку
  • Вода – 2 л
  • Дрібна вермішель – 100 г
  • Рослинна олія – 30 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – за смаком

1. Картоплю треба очистити і нарізати на кубики.

2. У каструлю наберіть воду, посоліть і доведіть до кипіння.

3. Потім помістіть у воду картоплю і варіть, поки вона не буде готова – достатньо 20 хвилин. Підготуйте цибулю і моркву.

Цибулю треба порізати кубиками, а моркву натерти на тертці.

4. На сковороду налийте масло і поставте їх пасерувати – орієнтир: поява золотистої скоринки. Засмажку слід викласти в каструлю. У киплячий суп всипте макарони. Варіть близько 5 хвилин.

5. Відкрийте консерви, подрібніть рибу прямо в банку (робити це зручно вилкою) і викладіть рибу в суп.

6. Зелень промийте і наріжте. Додайте її в суп за хвилину до закінчення варіння. Залишається тільки поперчити і додати спеції.

Приємного апетиту!

3. Солянка рибна

Можна при бажанні приготувати солянку. Оптимальним рішенням буде взяти для такого супу рибу з мінімумом кісток.

Для такого варіанту будуть потрібні:

  • Скумбрію (можна взяти червону рибу, можна використовувати асорті) – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Солоні огірки – 3 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Цибуля – 1 шт.
  • Маслини без кісточок – 100 г
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Лимон – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком

1. Для приготування такого супу треба почистити рибу, прибрати голови, гарненько промити. Якщо риба цілісна, її треба нарізати на шматочки по порціях і відкласти. Візьміть кістки і голови, залийте водою і поставте варити бульйон. Після того, як вода закипить, проваріть 15 хвилин, потім вийміть кістки і процідіть бульйон. Можна приступати до варінні супу.

2. Зніміть шкірку з картоплі і наріжте його кубиками. Викладіть у воду і поставте варитися хвилин 15.

3. Розігрійте сковороду і налийте трохи олії. Коли воно розігріється викладіть в сковороду цибулю і моркву – перший наріжте тонкими півкільцями, другу чверть-кільцями. Пасеруйте пару хвилин до появи золотистої скоринки. Помістіть зажарку в суп і варіть 10 хвилин.

4. Після покладіть на сковороду дрібно нарізані огірки – тушкуйте хвилини 3. Потім викладіть на сковорідку томатну пасту.

5. Додайте трохи бульйону з каструлі і залиште хвилин на 10. Далі все відправте в суп. Викладіть шматочки риби, відкладені раніше. Вони зваряться швидко — їм достатньо 15 хвилин.

6. Підсолити, поперчіть, закиньте дрібно нарізану зелень.

7. Накрийте кришкою і поставте нудитися 10 хвилин на повільному вогні. Перед вимиканням вогню додайте в суп маслини. Залиште хвилин на 10 настоятися після варіння.

Суп готовий. Розливайте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

4. Суп з фрикадельками

Для приготування такого варіанту слід використовувати:

  • Минтай – 500 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні або хлібні крихти – 4-5 ст. л.
  • Сіль, перець– за смаком
  • Зелений лук – 4 шт.
  • Вершкове масло – 30 г

Для самого супу знадобиться:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелений горошок – 150 г
  • Вода – 2 л
  • Томат – 1 шт.
  • Базилік – 1 пучок
  • Сіль, перець – за смаком
  • Для подачі потрібно сметана

Такий суп вважається легким і дієтичним.

1. Спочатку відокремте м’ясо риби від кісток, зніміть шкіру.

2. Залийте кістки водою і поставте варити бульйон.

3. Філе сміливі на м’ясорубці, додайте яйце, хліб, підсолити і поперчіть, все ретельно перемішайте. Додайте до фаршу масло і зелений лук, нарізаний дрібно.

4. Сформуйте фрикадельки (беріть чайною ложкою або виделкою невелику кількість фаршу) – краще робити їх дрібними, відправте в холодильник, щоб вони трохи схопилися.

5. Готовий бульйон процідіть, знову поставте на вогонь, покладіть сюди моркву і картоплю. Хвилин через 10 і додайте горох.

6. Помідор розрізати на 4 частини, потріть на тертці, шкірку викиньте.

7. Відправте в суп помідор і фрикадельки.

8. Підсоліть і поперчіть. Варити близько 10 хвилин.

9. Зелень вимити і дрібно порубаєте, потім подзвоніть в суп. Відразу ж після цього вимкніть його. Залиште настоюватися. І можна подавати.

Смачного супу і приємного апетиту!

5. Відео — Рибний суп з хека.

Приємного апетиту!