Окрошка. 7 рецептів приготування холодного супу на квасі

Окрошку на квасі найчастіше готують коли за вікном спекотна сонячна погода. Це блюдо не тільки поживне, смачне, але дуже ситна. Воно прекрасно втамовує спрагу. А якщо використовувати хлібний квас, приготовлений своїми руками, то ціни їй не буде.

На жаль, багато хто не люблять окрошку саме з квасом. Однак його можна легко замінити водою, кефіром або сироваткою. Але, спробувавши одного разу один з рецептів, описаних трохи нижче, все цілком може змінитися. Крім цих рецептів, ви можете подивитися і інші в нашій статті про окрошку.

1. Окрошка з креветками

Незвично чути про те, що окрошка може бути приготована з морепродуктів. Однак, це дуже смачно. У даному рецепті використовується імбирний квас, який можна з легкістю замінити на хлібний.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 — 2 шт
  • Огірок свіжий — 1 шт
  • Редис — 5 шт
  • Помідори черрі 5 шт.
  • Зелена цибуля — 2 шт
  • М’ята — 3 листочка
  • Яйця — 2 шт
  • Креветки — 150 г
  • Крабові палички — 5 шт
  • Зелень (рукола)
  • Сіль
  • Квас імбирний — 1/2 л

Для йогуртового соусу:

  • Йогурт — 125 мл
  • Гірчиця – 1 — 2 ч. л.