Як приготувати смачний суп. Рецепт супу з морепродуктів і вершками

Ми з вами вже готували суп з молюсками, там я вже описував коротко, що таке м’ясо мідій, де вживається. Але кожну страву, з одним і тим же продуктом, але різними добавками і по різному приготоване і на смак, звичайно, зовсім різне. Тут я пропоную вам один з дуже смачних супів, які я люблю.

Покроковий рецепт Голландського супу з молюсками

Інгредієнти:

  • Мідії свіжі — 1,5 кг.

або

  • Мідії варено-морожені — 250-300 р. (з одного кг. раковин виходить 180 р. м’яса.)

  • Цибулини середніх розмірів — 2 шт.

  • Пряна зелень — 2 пучка

  • Сухе біле вино — 250 мл
  • Сіль, свіжозмелену білий перець

  • Вершки — 125 мл

  • Сир (Гуда) — 200 р. — Не плутайте з сиром «Гауда». Гуда — це овечий сир. Його застосовують із-за специфічного гострого запаху і смаку. Спробуйте взяти інший овечий сир. Якщо його немає, ну тоді Пармезан.

Приготування:

Я напишу вам 2 варіанти приготування такого супу, один зі свіжими мідіями, другий з варено-мороженими. Ми завжди готуємо з варено-мороженими мідіями, це набагато швидше, та й смачно.

Варіант 1 (зі свіжими мідіями):

  • Покласти свіжі мідії у велику кількість води і залишити на кілька годин,
  • воду час від часу міняти.

  • Потім ретельно очистити молюсків щіткою, видалити нарости, мити до тих пір, поки промивна вода не стане абсолютно прозорою.

Не можна вживати в їжу молюсків, які розкрилися під час миття.

  • Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.

  • Перший пучок пряної зелені очистити, вимити, нарізати дрібними шматочками.

  • Взяти півлітра води, влити в неї сухе біле вино, довести до кипіння, покласти туди нарізані цибулю і зелень, приправити сіллю, білим перцем, варити близько 3 хвилин.

  • Покласти у воду з вином і зеленню молюсків, довести до кипіння, закрити каструлю кришкою, варити близько 10 хвилин, поки не розкриються черепашки.

Мушлі, які під час термообробки не розкрилися, не можна вживати в їжу.

  • В дрібний друшляк вкласти кухонну серветку і процідити через неї відвар від молюсків, відвар зібрати, молюсків витягти з черепашок.
  • Другий пучок зелені вимити, обсушити, дрібно порубати, покласти у відвар, влити туди вершки, перемішати.
  • Сир нарізати невеликими кубиками, разом з молюсками покласти в суп.

Варіант 2 (з варено-мороженими мідіями):

Все дуже схоже.

  • Мідії розморожувати не треба.
  • Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.
  • Перший пучок пряної зелені очистити, вимити, нарізати дрібними шматочками.
  • Взяти півлітра води, влити в неї сухе біле вино, довести до кипіння, покласти туди нарізані цибулю і зелень, приправити сіллю, білим перцем, варити близько 3 хвилин.
  • У киплячу воду з вином і зеленню покласти варено-морожені мідії, варити не більше 2-3 хвилин.

  • Через друшляк процідити відвар від молюсків, відвар зібрати, молюсків перекласти на тарілку.

  • Другий пучок зелені вимити, обсушити, дрібно порубати, покласти у відвар, влити туди вершки, перемішати.

  • Сир нарізати невеликими кубиками,

  • разом з молюсками покласти в суп.

Суп трохи прогріти (не кип’ятити), приправити сіллю, білим перцем, відразу ж подати до столу.

До супу подати скибочки свіжого батона або білого хліба.

Приємного апетиту!