Курячий суп — кращі рецепти з локшиною і вермішеллю

Курячий суп з локшиною – одне з найбільш простих і смачних перших страв. Його легко приготувати на швидку руку. Найбільш простий варіант – зварити курку в бульйоні, додати пасеровані овочі і, в самому кінці варіння, відправити в суп домашню локшину. Залишити на 10-20 хвилин і супчик готовий!

Рецептів курячого супу з локшиною чимало. Сьогодні ми розглянемо самі смачні і, в той же час, прості. Такий суп можна їсти всією сім’єю, в тому числі і маленьким діткам, адже він містить тільки корисні і прості речовини – картопля, локшина, курочка та овочі.

1. Класичний рецепт супу з куркою і яєчної локшиною

Дуже смачний, простий і корисний супчик ми приготуємо прямо зараз. Рецепт яєчної локшини ми також розглянемо в цьому рецепті.

Інгредієнти:

  • 800 грам курячого м’яса;
  • 2 цибулини;
  • 10 горошин запашного перчика;
  • Пару середніх морквин;
  • Половина чайної ложки чорного меленого перцю;
  • 2,5 літра води;
  • 2 черешка селери;
  • Пару лаврушин;
  • Сіль на смак.

Для локшини:

  • 6 жовтків і одне ціле яйце;
  • 2 столові ложки води;
  • 250 грам борошна;
  • Половина чайної ложки солі.

Приготування:

1.Курочку нарізати, промити шматочки. Якщо потрібно, шкіру і зайвий жир теж зрізати. Помістити в каструлю. Сюди ж відправити цілу очищену морквину та цибулину. Селеру помити і також покласти в каструльку. Залити водою і встановити на плиті.

2.Як тільки бульйон почне закипати, буде утворюватися сіра піна. Від неї обов’язково потрібно позбавитися за допомогою шумівки. Перемішувати суп не потрібно, інакше вся піна пластівцями піде вниз. Як тільки вода повноцінно закипить, зменшити потужність і проварити приблизно півтори години.

3.Перемішати жовтки і ціле яйце з сіллю. Зробити це можна звичайним віночком до однорідності. В процесі влити воду. Вилити суміш у просіяне борошно і замісити тісто ложкою. Потім почати замішування руками. Для цього краще перемістити тісто на стіл. Місити потрібно якісно, близько 10 хвилин.

4.Тісто обтягнути плівкою і залишити на 10 хвилин. За цей час всі інгредієнти розійдуться між собою і почне вироблятися клейковина.

5.Тепер тісто потрібно розділити на 2 частини і кожну по черзі, розкачати в максимально тонкий пласт. Поки працюєте з однією частиною, накрийте другу плівкою. Присипати зверху борошном, рівномірно розподілити її сухою долонею. Згорнути вільний (не щільний!) рулет і нарізати ножем на тонку соломку, як показано на фото.

6.Розібрати локшину руками і рівномірно розподілити на дошці, присипаній борошном. Залишити в сухому, провітреному місці на півгодини.

7.Залишилися моркву і цибулю очистити і подрібнити. З супу виловити весь вміст. Овочі нам більше не знадобляться, а ось м’ясо відокремити від кісток і нарізати. У бульйон відправити свіжі морква і цибуля. Варити ще 5 хвилин.

8.Тепер черга лаврушки і горошкового перцю. Відправити їх в варіння і проварити ще 5 хвилин. Потім закинути локшину, мелений перець, перемішати і доварити 3 хвилини. М’ясо в нарізаному вигляді повернути в суп.

Після зняття з плити краще дати настоятися під кришкою хвилин 10.

2. Як приготувати курячий суп з яйцем і вермішеллю

Супчик виходить дуже смачною, ситною і корисним. Відмінний обід для всього сімейства.

Інгредієнти:

  • 400 грам курячого м’яса;
  • Столова ложка (на смак) солі;
  • Велика цибулина;
  • 2 літри води;
  • 4 яйця, відварених круто;
  • Пару середніх морквин;
  • 3-5 листочків сухого базиліка;
  • Щедра жменю вермішелі-павутинки (або інший локшини на смак)
  • Інша зелень на смак.

Приготування:

1.Курочку нарізати на великі шматочки, промити і перекласти в каструльку. Залити водою і поставити на плиту. В процесі закипання видалити піну. Через 20 хвилин підсолити на смак і проварити ще хвилин 30-40, в залежності від м’яса (домашні варяться довше).

2.Моркву і цибулю дрібно нарізати. Моркву можна подрібнити на тертці.

3.М’ясо після готовності можна виловити і прибрати до охолодження. Моркву з цибулею відправити в бульйон. Варити близько 15 хвилин на невеликій потужності. Потім додати вермішель, старанно перемішати відразу після додавання.

4.Всипати дрібно нарізану або сушену зелень, а також листочки базиліка. Накрити кришкою і дочекатися скипання. Після чого вимкнути вогонь.

5.Яйця очистити і нарізати на 2-4 частини. Викладати безпосередньо при подачі в тарілки.

3. Рецепт курячого супу з вермішеллю і картоплею

Додати додаткової ситності цій страві з локшиною допоможе картопля. Незважаючи на це, суп дуже легкий, адже ми приготуємо його без засмажки овочів. Зварити його можна на швидку руку, коли часу на готування катастрофічно мало.

Інгредієнти:

  • Середня морквина;
  • Півкілограма курячого м’яса;
  • 100 грам вермішелі;
  • Зелень і сіль на смак;
  • Одна велика цибулина;
  • 2 середніх картоплини;
  • 2,5 літра води.

Приготування:

1.М’ясо нарізати на великі шматочки, зрізати шкіру і зайвий жир. Промити і покласти в підходящу каструльку. Встановити на плиті і виставити максимальну потужність вогню. Перед закипанням обов’язково позбавитися від пінки.

2.Цибулину почистити і відправити в вируючий суп цілком. Підсолити на смак. Після закипання варити близько півгодини, до готовності м’яса.

3.Картоплю нарізати невеликими брусочками. Промити від крохмалю в холодній воді. Моркву нарізати кубиком або просто натерти на тертці.

4.Мяско виловити і остудити. Потім його потрібно нарізати на шматочки і перекласти у вже готовий суп. У бульйон покласти картоплю з морквою. Перемішати і проварити після повторного закипання приблизно 10 хвилин, до готовності.

5.Всипати вермішель і зелень, дрібно подрібнену. Старанно перемішати і варити ще п’ять хвилиночок, на повільному вогні. Потім додати подрібнену курочку і дати відпочити під кришкою кілька хвилин. Готове до подачі!

4. Вермішелевий суп з грибами на курячому бульйоні

Такий суп я готую дуже часто. Він легкий, практично дієтичний. Готувати його просто, з простих і доступних інгредієнтів. Таким блюдом можна швидко, смачно і недорого нагодувати всю сім’ю з користю для здоров’я.

Інгредієнти:

  • Півтора літра курячого бульйону;
  • Одна морквина;
  • 2 картоплини середнього розміру;
  • 150 грам шампіньйонів у свіжому вигляді;
  • Середня цибулина;
  • Сіль, перчик на смак;
  • Можна використовувати спеціальну приправу для курячого супу;
  • 50 грам вермішелі;
  • Зелень на смак.

Приготування:

1.Бульйон закип’ятити. Поки він закипає, почистити і нарізати невеликими брусочками картоплю. У киплячу рідину відправити картопельку.

2.Цибулю нарізати брусочками. Моркву також нарізати або протерти на тертці. На невеликій кількості олії підрум’янити їх. Коли картопля повариться п’ять хвилин, відправити туди овочі. Присолити і поперчити на смак.

3.Промити грибочки. Якщо потрібно, почистити їх. Нарізати на невеликі шматочки або пластинки і перекласти в варіння. Варити до готовності.

4.За 5 хвилин до зняття з плити, всипати вермішель і проварити решта п’ять хвилин. Дрібно нарізати зелень. Всипати в суп і перемішати. Залишити під кришкою хвилин на 15. Вермішель трохи розбухне і зелень зробить своє ароматне справу.

Приємного апетиту!

5. Курячий суп з локшиною в мультиварці

Якщо на вашій кухні теж є така незамінна помічниця, як мультиварка, то цей рецепт точно для вас. Його легко пристосувати під будь-яку модель техніки. Супчик виходить дуже смачний, ситний і корисний. Ідеальний обід для всієї родини!

Інгредієнти:

  • Пару часточок часнику;
  • Півкілограма курячого філе;
  • 3 середні картоплини;
  • Жменя домашньої локшини або вермішелі;
  • Велика цибулина;
  • Сіль і спеції на смак;
  • Середня морквина;
  • Півтора літра води;
  • Зелень на смак.

Приготування:

1.М’ясо нарізати кубиками невеликого розміру. Зелень дрібно порубати. Цибуля накришити маленькими брусочками, а моркву протерти теркою.

2.Коли всі продукти будуть готові, налити в чашу мультиварки трохи олії і загострити його в режимі «Смаження».

3.Мяско ми трохи підсмажимо, щоб у процесі закипання і кипіння не з’являлася неприємна пінка, яка може впасти вниз пластівцями і вплинути на прозорість бульйону. Обсмажити, періодично помішуючи, до побіління.

4.Тепер можна додати сюди моркву і цибулю. Старанно перемішати і смажити до апетитного рум’янцю. Головне, не пересмажити, адже суп може вийти коричневого кольору з неприємним присмаком.

5.На цьому режим «Смаження» можна вважати закінченим, можна його вимикати. Викласти до смаженій м’ясу картоплю, додати сіль і спеції на смак і залити водою. Перемішати і виставити режим «Варка» або «Суп». Встановити кришку і варити 20 хвилин.

6.Додати локшину. Якщо вона довга, можна трохи поламати її руками. Сюди ж відправити дрібно нарубану зелень і пропущений в пресі часник. Все перемішати і варити хвилин 10.

Перед подачею рекомендую дати постояти під закритою кришкою хвилин 10. Після цього супчик можна розливати по тарілочках!

6. Відео — Курячий суп з секретом! Пальчики оближеш

Ще один перевірений рецепт курячого супу з вермішеллю. Готується він просто, всі продукти доступні і недорогі. Напевно, вони вже чекають вас на кухні. Це блюдо можна приготувати на швидку руку, коли часу на приготування немає. Але його простота приготування – виключно позитивна риса. Адже до всього цього, суп виходить дуже смачним і корисним.

Автор ролика обіцяє, що рецепт з секретом. Не стану розкривати усіх карт, подробиці ви дізнаєтесь з відео.

Приємного перегляду!

Курячі супи знамениті своєю легкістю, ніжним смаком і корисністю. Головне, правильно їх приготувати. А з вермішеллю вони стануть ще смачніше і ситніше. Забирайте ці прості рецептики собі на стіну в соціальні мережі, щоб не втратити. Адже курячий суп-локшина завжди виручає, коли хочеться смачного і простого обіду.

Заходьте до нас частіше! До швидких зустрічей!