Холодні супи — рецепти смачних овочевих супів на кефірі

3. Холодний суп на кефірі з овочами і зеленню

Приготувати це блюдо дуже просто. Такий легкий і освіжаючий супчик додасть сил і бадьорості, а також наситить надовго. Раджу спробувати тим, хто стежить за фігурою.

Інгредієнти:

  • Літр кефіру (будь-якої жирності);
  • 2 варені буряків середнього розміру;
  • 1-2 огірочка, залежно від розміру;
  • 4 відварних яйця (за бажанням);
  • Невеликий пучок кропу;
  • Сіль на смак;
  • 100 грам свіжого шпинату;
  • Пару часточок часнику.

Приготування:

1.Яйця і буряк відварити окремо і остудити.

2.Шпинат помістити в киплячу воду і проварити хвилин 5, до м’якості. Після чого перелити масу в сито і злити рідину. Шпинат остудити.

3.Часник і зелень дрібно нарубати.

4.Невеликими брусочками нарізати огірочок.

5.Тепер підготуємо рідку основу для супу. Для цього потрібно налити в чашу блендера склянку кефіру. Перекласти до нього зелень кропу, відварений шпинат і часничок. Посолити на смак.

6.Тепер потрібно збити до максимально однорідної маси насиченого зеленого кольору. Потім залити залишки кефіру і знову попрацювати блендером до однорідного кольору.

7.Буряк почистити і грубо протерти на тертці.

8.Подавати супчик потрібно так. У кожну тарілку налити зеленого кефіру. Додати за смаком огірок і буряк. Яйця почистити і нарізати навпіл. Класти їх у суп по смаку.

Приємного апетиту!