Приготування:
1.Для нарізання овочів можна використовувати овощечистку з насадкою для нарізання соломкою. Якщо її немає, можете нарізати їх ножем, як вам зручно.
2.Буряк в цьому випадку потрібно різати по волокнам, щоб вона не розвалювалася.
3.Часник дрібно нарубати або скористатися спеціальним пресом.
4.По тарілочках в рівних пропорціях розкласти овочі, часник і залити кефіром.
5.Посолити на смак. За бажанням, можна додати мелений перчик. Можна подавати відразу або настояти в холодильнику.
2. Холодний овочевий суп на кефірі з газованою мінералкою
У спеку завжди не вистачає свіжості. Приготуйте таку освіжаючу окрошку на обід. Вона додасть сил та енергії. Це дуже смачно! Спробуйте!
Інгредієнти:
- 4 середніх огірка;
- Сіль на смак;
- Сік із чверті лимона;
- 4 відварних яйця (круто);
- Грам 300 редиски;
- 200 грам сметани;
- Літр кефіру будь-якої жирності;
- 2 відварені картоплини;
- Газована мінералка – на смак;
- Зелень на смак.