Холодні супи — рецепти смачних овочевих супів на кефірі

7. Окрошка з ковбасою і томатами на кефірі

Чи пробували ви окрошку на кефірі, та ще й з помідорами? Якщо ні, то рекомендую спробувати! Для того, щоб суп був більш рідкий, ми додамо сюди воду. Але не просту, а мінералку з газом. Вона додасть страві пікантності і свіжості, властивої окрошка на квасі.

Інгредієнти:

  • Літр кефіру;
  • 4 середніх огірка;
  • Сіль і перчик на смак;
  • Грам 200 ковбаси або відвареного м’яса;
  • Пару столових ложок майонезу (можна замінити сметаною);
  • 5 відварених яєць;
  • Півтора літра сильногазованою мінералки;
  • 3 свіжих томата;
  • Цибуля зелена, кріп і редиска на смак;
  • 6-8 відварних картоплини, залежно від розміру.

Приготування:

1.Ковбасу нарізати на кубики середньої величини, як зазвичай ви робите це на окрошку. Також ви можете використовувати відварене м’ясо.

2.Яйця та овочі, які вимагають варіння, відварити, остудити і почистити. Картоплю нарізати кубиками, як ковбасу і з’єднати їх разом в одному посуді.

3.Дрібно нарізати яйця. Невеликими кубиками помідори подрібнити. Відправити ці продукти до решти.

4.Натерти на тертці або нарізати соломкою огірочки. Також вчинити і з редисом. Дрібно нарізати зелень. Перекласти все в основну масу. Посолити на смак і додати зелень.

5.Перемішати вміст і залити все охолодженим кефіром. Долити води і розмішати. Воду теж краще брати відразу охолоджену. Так страву можна подавати відразу, без додаткового охолодження.

Майонез можна додати в загальну посуд або порційно. Суп вже готовий до подачі. Але, як мені здається, він набагато смачніше, після 1-2 годин, проведених в холодильнику.

Приємного апетиту!