7. Окрошка з ковбасою і томатами на кефірі
Чи пробували ви окрошку на кефірі, та ще й з помідорами? Якщо ні, то рекомендую спробувати! Для того, щоб суп був більш рідкий, ми додамо сюди воду. Але не просту, а мінералку з газом. Вона додасть страві пікантності і свіжості, властивої окрошка на квасі.
Інгредієнти:
- Літр кефіру;
- 4 середніх огірка;
- Сіль і перчик на смак;
- Грам 200 ковбаси або відвареного м’яса;
- Пару столових ложок майонезу (можна замінити сметаною);
- 5 відварених яєць;
- Півтора літра сильногазованою мінералки;
- 3 свіжих томата;
- Цибуля зелена, кріп і редиска на смак;
- 6-8 відварних картоплини, залежно від розміру.
Приготування:
1.Ковбасу нарізати на кубики середньої величини, як зазвичай ви робите це на окрошку. Також ви можете використовувати відварене м’ясо.
2.Яйця та овочі, які вимагають варіння, відварити, остудити і почистити. Картоплю нарізати кубиками, як ковбасу і з’єднати їх разом в одному посуді.
3.Дрібно нарізати яйця. Невеликими кубиками помідори подрібнити. Відправити ці продукти до решти.
4.Натерти на тертці або нарізати соломкою огірочки. Також вчинити і з редисом. Дрібно нарізати зелень. Перекласти все в основну масу. Посолити на смак і додати зелень.
5.Перемішати вміст і залити все охолодженим кефіром. Долити води і розмішати. Воду теж краще брати відразу охолоджену. Так страву можна подавати відразу, без додаткового охолодження.
Майонез можна додати в загальну посуд або порційно. Суп вже готовий до подачі. Але, як мені здається, він набагато смачніше, після 1-2 годин, проведених в холодильнику.
Приємного апетиту!