10. Сухий маринад для курячих крилець, щоб потім запекти в пивному клярі
Досить цікавими виходять мариновані крильця, запечені в клярі. Однак, щоб рідке тісто краще «прилипло» до шматочках птахи, вони повинні бути сухими. Отже, вологі маринади не зовсім підходять для такої страви. Але є прекрасний вихід! Натерти заготівлю сумішшю із сухих сумішей і дати їм наситити м’ясо своїми нотками.
Інгредієнти:
- Пиво, борошно – по 1 склянці.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль картопляний – 2-3 ст. л.
- Сіль дрібного помелу, чорний і червоний мелені перець, італійські трави, паприка, сухий імбир, суха гірчиця – по 1 ч. л.
Приготування:
1. З’єднуємо всі сухі спеції і приправи в одній чашці. Висипаємо їх у чашу з промитими і ще вологими курячими крильцями. Добре перемішуємо і залишаємо в «сухому» маринаді на 4-8 годин (бажано в закритій ємності в холодильнику).
2. Готуємо пивний кляр. У пиві розводимо борошно та для більшої в’язкості вбиваємо свіже яйце. Підсолюємо і додаємо картопляний крохмаль, щоб вийшло рідко-тягнеться з ложки тісто. Занурюємо в цей кляр промариновані заготовки і укладаємо на вистелений пергаментом деко. Відправляємо запікатися при 190 градусах протягом 30-40 хвилин.
Приємного апетиту!