11. Маринад для соковитих крилець, запечених в рукаві
Дуже багато людей вважають за краще готувати страви на пару або в рукаві, щоб в продуктах зберігалася максимальна корисність і соковитість. Ніхто не забороняє таким же чином вчинити і з крильцями. Але в первісному вигляді навіть з сіллю і перцем вони все одно будуть досить прісними, тому рекомендую приготувати дуже простий маринад.
До речі, не тільки курку, але і картоплю і навіть овочі теж можна наситити подібним соусом для додання пікантно-вишуканого смаку.
Інгредієнти:
- Майонез «Провансаль» — 5 ст. л.
- Соєвий соус, гірчиця рідка – по 3 ст. л.
- Зелень кропу – 1 пучок.
- Сіль, мелений чорний перець, спеції – за смаком.
Приготування:
1. Свіжий кріп добре промиваємо й обсушуємо. Видаляємо жестковатые стеблинки, м’які ж листочки рубаємо як можна дрібніше або ж перетворюємо в кашку за допомогою блендера.
2. Додаємо до зеленій масі гірчицю з майонезом і соєвим соусом. Приправляємо сіллю і перцем. Також за смаком можна додати спеції для шашлику або будь-які інші, які ви віддаєте перевагу. Перемішуємо і обвалюємо в отриманій масі заздалегідь вимиті і обсохлі крильця.
3. Маринуємо 1,5-4 години, а потім укладаємо разом з маринадом в рукав для запікання і закріплюємо його по краях. Робимо кілька проколів у верхній частині пакета, щоб повітря не тільки циркулював всередині, але і виходив назовні. Тушкуємо в духовці при 200 градусах близько 25-35 хвилин. Для рум’яної скоринки розрізаємо верхню частину рукава і вмикаємо на 5-10 хвилин режим конвекції або гриля.
Приємного апетиту!