Лагман. Простий рецепт лагмана з яловичини в домашніх умовах

Лагман — це спагеті з приправою з м’яса і овочів. Дуже популярна страва у народів Середньої Азії і Південного Сибіру.

Я не знаю країну, де не їли б локшину. І в кожної своя локшина. Наприклад корейська -куксу, з неї роблять суп куксі. Китайська — удон. А вже Італійська паста (спагеті), в яких видах тільки не зустрінеш: і з морепродуктів, і з овочами і курячою грудкою, і дуже смачна з цибулею пореєм і соусом. І багато інших видів локшини, в інших країнах.

Ну і звичайно супи. Супи з локшиною це окрема тема. Курячий суп з локшиною на мою їли все. Може бути за рідкісним винятком. Китайці теж дуже часто готують суп з локшиною, тільки у них своя лапша і не обов’язково з борошна. Загалом ми зрозуміли, що локшина займає багато місця в меню людства, а в лагмане її місце головне.

Як приготувати лагман в домашніх умовах — покроковий рецепт з фото

Приготування локшини для лагмана, це досить трудомістка справа. Але так як ми будемо готувати сьогодні простий лагман, нам трохи легше. Ми не будемо готувати самі локшину, ми візьмемо первосортную італійську локшину в магазині.

Деякі скажуть, що це не справжній лагман, але це не так. Лагман справжній, тільки не зовсім класичний. Час зараз такий, що треба все швидко, швидко. Ось і ми теж прискоримося.

Меню:

  1. Простий рецепт лагмана
  2. Відео — Як зробити локшину для лагмана
  1. Лагман — простий рецепт

Інгредієнти:

  • М’ясо яловичина — 700 р.
  • Курдючний жир 70-100 р.
  • Рослинна олія
  • Ріпа
  • Ріпчаста цибуля
  • Морква — 1-2 шт.
  • Солодкий болгарський перець
  • Баклажан
  • Пекінська капуста
  • Селера
  • Зіра — 1,5 ч. л.
  • Часник
  • Кінза
  • Помідори свіжі або якщо не сезон, то можна взяти консервовані у власному соку
  • Соєвий соус
  • Лапша

Приготування:

Лагман не вимагає якогось спеціального набору овочів. Зазвичай використовують те, що є під руками. Я не вказую, кількість овочів. Ну хіба що моркву, щоб ви не переклали, інакше страва може впоратися. А так, беріть більше ті, які є і які любите.

1. У товстостінну каструлю або казан наливаємо трохи олії, розігріваємо, тим часом нарізаємо бараняче курдючне сало і відправляємо його в казан до рослинного масла. Постійно помішуємо.

2. Поступово витопився жир, змішався з маслом. Виймаємо шкварки. Ми отримали ароматну основу для засмажки.

Тепер починаємо готувати м’ясо.

3. В розпечений жир викладаємо м’ясо, нарізане кубиками приблизно по півтора — два сантиметри.

Лагман ми будемо готувати на великому вогні, періодично помішуючи і тільки зрідка трохи зменшуючи.

За кілька хвилин м’ясо обжарилось з усіх боків. Але звичайно ще не повністю готова.

4. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до м’яса. Вогонь трохи зменшуємо . Робимо між найбільшим і середнім. Всі періодично помішуємо.

5. Цибуля доводимо до м’якості. Нарізаємо овочі.

6. Моркву нарізаємо кубиками, зелений перець нарізаємо соломкою. Морква відправляємо до м’яса.

7. Очищену ріпу також нарізаємо кубиками і відправляємо за морквиною.

8. Баклажани нарізаємо невеликими брусочками і додаємо до м’яса і інших овочів.

9. До м’яса висипаємо зіру, приблизно 1,5 ч. л. Не забуваємо перемішувати.

Зіра — це сушені насіння пряної трави кумін

10. Тепер додаємо нарізаний зелений перець.

11. Додаємо нарізані соломкою селера і пекінську капусту. Знову все перемішуємо.

12. Зелену квасолю відправляємо в загальний котел. Вона у нас заморожена, але вона вмить розтане в казані. Так що можете не розморожувати, якщо у вас теж заморожена. Знову заважаємо.

13. Додаємо часник, приблизно 3-4 зубчики порізаних на 2-3 частини. Можете покласти і більше, якщо любите. Солимо і перемішуємо.

14,Беремо пучок кінзи, кулінарну нитку і перев’язуємо пучок трохи вище корінців. Відрізаємо корінці і відкладаємо. Вони ще нам знадобляться. Кінзу дрібно рубаємо.

15. У казан додаємо нарізані свіжі помідори або консервовані у власному соку, трохи.

16. Туди ж відправляємо пов’язаний пучок корінців кінзи. Все добре перемішуємо.

17. Ну ось, всі інгредієнти заправки в каструлі.

18. Доливаємо окріп, щоб він покрив всі овочі з м’ясом. Це ж у нас все-таки заправка. Основне блюдо це лапша. Так що дивіться самі, який консистенції заправку ви хочете мати.

19. Все перемішали. Тепер спробуйте нашу заправку на сіль. Спробуйте готовність м’яса.

20. М’ясо готове, солі трохи замало. Доливаємо замість солі трохи соєвого соусу, пару чайних ложечок.

Все практично готово.

Останні мазки

21. Нарізаємо гострий червоний перчик соломкою і додаємо в заправку. Додайте за смаком, враховуючи смак людей, які будуть за столом. Якщо будуть діти, гострий перчик краще не додавати. Загалом за смаком. До речі перець можна додати раніше, разом з помідорами. Але врахуйте, чим довше буде перець тушкуватися, тим страва буде гостріше.

22. Закриваємо кришкою і через хвилинку вимикаємо плиту. Врахуйте, якщо у вас плита електрична, вона буде ще гріти 7-10 хвилин. Тому краще казан (каструлю) зніміть з плити.

Як я вже говорив, лагман це все-таки локшина з приправою з овочів і м’яса, а не м’ясо з локшиною. Але так як у нас простий лагман, ми локшину самі готувати не будемо. Ми відваримо куплену хорошу, бажано італійську, локшину відповідно до інструкції на пачці.

23. Накладаємо локшину в піалу або глибоку тарілку і на локшину викладаємо нашу заправку. Посипаємо нарізаною кінзою і подаємо з овочами і зеленню.

Ну подивіться, яка краса. А аромат. Накидаємося.

Приємного апетиту!

  1. Відео — як зробити локшину для лагмана

Пишіть свої побажання, зауваження в коментарях. Буду радий дізнатися вашу думку.

Приємного апетиту!