Смажена картопля з цибулею – прості і смачні рецепти

Смажена картопля з цибулею – дуже смачне і просте блюдо. Коли немає багато часу на приготування обіду, можна насмажити сковорідку рум’яної картопельки і смачно поїсти всією родиною.

Це блюдо, поряд з яєчнею, ще називають стравою холостяків. Дійсно, щоб приготувати його, не треба мати багато досвіду за плечима в області кулінарії. Класичний рецепт дуже простий і в склад входить лише три основних продукту – картопля, цибуля і олію. Напевно, ці інгредієнти знайдуться і на вашій кухні.

Однак, таке, з першого погляду просте блюдо, як смажена картопелька теж містить у собі кілька секретів. Не знаючи їх, ви можете отримати, швидше, картопляну кашу на сковороді, замість зажаристых скибочок. Сьогодні ми розглянемо кілька найпростіших, найсмачніших і швидких рецептів смаженої картоплі з цибулею. У них-то я заховаю секрети ідеальної картопельки!

1. Смажена картопля з цибулею і грибами на сковорідці

У сезон грибів особливо актуальна смажена картопелька на обід. В інший час також можна купити свіжі печериці або використовувати сушені лісові грибочки. Як же посмажити картоплю з цибулею і грибами так, щоб він не перетворився у кашу? Дізнаємося прямо зараз.

Інгредієнти:

  • Приблизно 8 середніх картоплин;
  • Велика цибулина;
  • Сіль на смак;
  • Штук 6 великих печериць (можна використовувати і інші грибочки, на ваш смак);
  • Пісне масло;
  • Якщо хочете, можна додати будь-які спеції, які підходять до картоплі.

Приготування:

1.У сковороду налити олію. Жаліти його для цього не потрібно. Воно має повністю покрити дно. Цибулю, який перший піде в обжарку, повинен бути занурений у нього мінімум наполовину.

2.Дрібно нарізати цибулю (можете робити це і більш крупно, на ваш розсуд). В розпечене масло відправити цибулька, а поки він обсмажується, займемося печерицями.

3.Помити і обтерти серветкою грибочки. Якщо потрібно, їх потрібно почистити. Нарізати полупластинками і відправити до румяному луку. Тушкувати під кришкою на повільному вогні. Кришку потрібно трохи розплющити, щоб волога могла випаруватися.

4.Картоплю почистити і нарізати середніми шматочками. Вони не повинні бути надто великими, інакше не встигнуть просмажиться в серединці. Але й занадто дрібні кубики картоплі теж не підійдуть – вони швидко припиняться кашоподібна стан.

5.Відправити картоплю до грибів, коли вся рідина з них випарується. Старанно перемішати і накрити кришкою. Смажити потрібно на вогні, трохи нижче максимального.

Головне правило цілих скибочок картоплі – його не можна часто перемішувати. Перше перемішування зробити не раніше, ніж через 5-7 хвилин після накриття кришкою. За цей час скибочки добре підсмажаться. Потім потрібно перевертати кожні 7-10 хвилин. Одним словом, за весь процес смаження вміст сковороди потрібно акуратно перемішувати всього 2-3 рази.

6.За 5 хвилин до зняття з вогню, точніше перед останнім перемішуванням, посолити і приправити на смак.

Страва готова! Приємного апетиту!

2. Як смачно посмажити картоплю на салі з цибулею

Справжню картоплю в селах смажили виключно на салі. Смак у такого страви особливий. Виходить калорійно, але дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Кілограм очищеної картоплі;
  • Пара середніх цибулин;
  • Пісне масло;
  • Шматочок свіжого сала (приблизно 100 грам);
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль і перчик на смак.

Приготування:

1.На сковороді розжарити трохи олії. Сало нарізати кубиками або смужками і викласти на гарячу поверхню сковороди. На сильному вогні обсмажити буквально 3 хвилинки.

2.Картоплю нарізати середніми скибочками і викласти на сковорідку. Не збавляючи вогню, накрити кришкою і смажити 5-7 хвилин, не перевертаючи. Потім акуратно перевернути і смажити таким же чином ще хвилин 20. За цей час перевернути можна ще 1-2 рази.

3.Нарізати дрібно цибулю і відправити до картопельки. Підсолити і приправити на смак. Пропустити через прес часник і так само відправити в сковороду. Перемішати і смажити під кришкою ще хвилин 15, до готовності. Головне, не перемішувати вміст сковороди часто.

Після вимкнення плити, картопелька відразу готова до подачі. Під неї підійде прохолодне молочко, солоний огірочок або оселедець. Пальчики оближеш!

3. Як смажити картоплю на сковороді з цибулею і яйцем

Ситне і смачне блюдо виходить за цим рецептом. Всі продукти прості і доступні. Можна приготувати його на швидку руку. Коли немає багато часу на готування. Якщо вам захотілося чогось смачненького і негайно, приготуйте смажену картоплю з цибулею і яйцем.

Інгредієнти:

  • Півкіло очищеної картоплі;
  • Сіль, перчик і інші приправи на смак;
  • Велика цибулина;
  • 3 сирих яйця;
  • 2 зубчики часнику (можна регулювати кількість на смак);
  • Пісне масло.

Приготування:

1.На сковороді розжарити приблизно 4 столові ложки олії.

2.Картоплю нарізати великими шматочками. Викласти їх на дошку або в миску. Посолити і приправити за смаком.

3.Додати пару столових ложок олії і перемішати руками, щоб кожен шматочок був в приправах, солі та олії.

4.Викласти в розпечене масло картоплю. Смажимо на сильному вогні.

5.Півкільцями середньої товщини нарубати цибулю. Через п’ять хвилин смаження картоплі, викласти на неї цибулька. Акуратно, але старанно перемішати.

6.Дрібно нарізати часник. Прикрити кришкою і готувати на середній потужності плити приблизно 20 хвилин. Перемішувати часто не можна, якщо ви хочете зберегти цілісність картопляних скибочок. За цей час досить 2-3 разів перевертання.

7.Зробити два отвори в картоплі ложкою і розбити в кожен по яйцю. Ножем трохи перемішати жовток. Накрити кришкою і готувати 15 хвилин, не перемішуючи, на середній потужності.

8.Картопелька з цибулею і яйцем готова! Можна подавати! Приємного апетиту!

4. Як правильно смажити картоплю з цибулею, щоб вона не розвалилася

Картопля і цибуля – це, мабуть, найголовніші овочі на кожній кухні. Коли потрібно швидше приготувати обід, а в холодильнику порожньо, не можна бігти в магазин, а просто насмажити смачної картопельки з ароматним цибулею.

Інгредієнти:

  • Кілограм очищеної картоплі;
  • 2 середніх або великих цибулини;
  • Сіль;
  • Масло пісне.

Приготування:

1.Картоплю попередньо очистити і нарізати на тонкі кружечки.

2.Розжарити в сковороді приблизно 4 столові ложки олії. Запускати сюди картопляні кружальця тільки після того, як масло зашипить.

3.На сильному вогні обсмажити 5 хвилин, не перевертаючи при цьому. Нехай вас не лякає, що вона згорить. Вона лише схопиться хорошою скоринкою. А часте помішування може зашкодити цілісності картоплі.

4.Через п’ять хвилиночок можна вперше перевертати картоплю.

5.Ще через 5 хвилин додати дрібно нарубаний лук і знову акуратно перевернути, розподіляючи цибулька в картоплі. Цибуля ви також можете подрібнити тонкими півкільцями. На цьому ж етапі можна посолити.

Надати додаткової рум’яного кольору і апетитного кольору зможе куркума. Достатньо буквально пари пучок.

6.Накрити кришкою і зменшити вогонь до помірного. Готувати в такому вигляді потрібно ще 7 хвилин.

Після цього можна вимикати плиту і розкладати блюдо по тарілочках. Приємного апетиту!

5. Рецепт молодий смаженої картоплі з цибулею і сосисками

Як же смачна молода картопелька! А особливо в смаженому вигляді. Її незаперечною перевагою у смаженні є ще й те, що чистити її не потрібно. Адже шкірка тонка і ніжна. Я пропоную вам приготувати її за цим рецептом, з сосисками. Виходить неймовірно смачно!

Інгредієнти:

  • 900 грам молодої картоплі;
  • 3 зубчики часнику;
  • Сіль і перчик на смак;
  • 400 грам сосисок;
  • 60 мл олії;
  • Одна велика цибулина.

Приготування:

1.Картопля, як я вже казала, можна не чистити. Краще вибирати невеликі плоди, щоб нарізати їх акуратними шматочками. Старанно промити її, краще кухонних губкою, позбавляючись від забруднень.

Якщо ви використовуєте немолодий картопля, його краще очистити.

2.Нарізати картоплю на 4-6 частин залежно від розміру.

3.Перекласти в глибоку миску, присолит, поперчити на смак і старанно перемішати.

4.У сковорідці максимально загострити пісне масло. Відправити сюди картопляні скибочки. Обсмажити на сильному вогні 5 хвилин, не перемішуючи.

5.Дрібно нарізати цибулю і додати в сковорідку. Акуратно, але старанно перемішати.

6.Коли картопля з цибулею зарум’яняться, наріжте кружечками сосиски і часник дрібно нарубаєте. Додайте їх у страву.

7.Смажити на помірної потужності, періодично (але не часто) перемішуючи. Коли підрум’яняться сосиски, страву можна вважати готовим.

8.В доповнення страва не потребує. Але буде не зайвим подати його зі сметанкою, соусом Тартар, солоним огірочком або зеленню.

Приємного апетиту!

6. Відео – Секрет смачної смаженої картоплі з цибулею

Як швидко і смачно посмажити картоплю, щоб вона була рум’яною і засмаженою? Автор ролика зробить на ваших очах.

Приємного перегляду!

Отже, ми розглянули найбільш смачні та прості варіанти, як посмажити картоплю з цибулею. На завершення можна виділити кілька секретів ідеального страви:

  1. Сковороду з олією, перед відправкою туди картоплі, потрібно максимально загострити;
  2. Після того, як ви переклали картоплю в киплячу олію, накрийте її кришкою і смажте на високій потужності не менше 5 хвилин. При цьому перемішувати не треба. Так скибочки підрум’яняться і схопляться скоринкою з одного боку. Тільки після цього потрібно перевернути. За весь час готування, перевертати овочі потрібно не більше 3 разів;
  3. Сковорідку для смаження краще вибирати з товстим дном. Саме такий посуд забезпечить рівномірну прожарювання і вбереже страва від згоряння;
  4. У сковорідку слід викладати картопля максимум в 3 шари. Більша кількість погано просмажиться в середині підгорить і знизу;
  5. Солити слід в кінці приготування.

Смажену картоплю з цибулею люблять всі. Адже це дуже смачно і просто в приготуванні!

Я бажаю вам успіхів на кухні і не тільки! До швидких зустрічей!

(Visited 58 times, 6 visits today)