Раніше я любив приготовані боби квасолі і особливо квасолевий суп, а якщо ще й з м’ясом, особливо яловичиною, ну просто смакота. З віком звичайно смаки змінюються, але суп я також люблю, як і раніше, хоча вже їмо його рідко. А ось стручкову квасолю і особливо спаржеву, ми ніколи раніше (в юності) не готували. Та й не пам’ятаю я, а була вона взагалі у нас. Ну да ладно, Була, не була.. зате зараз ми з вами приготуємо два блюда з стручків квасолі, одна квасоля спаржева, а інша просто стручкова.
Покроковий рецепт спаржевої квасолі з беконом
Інгредієнти:
- Спаржева квасоля — 250 р.
- Чабер — 1/2 ч. л.
- Бекон — 4-5 тонких скибок
- Вершкове масло — 1 ч. л.
Приготування:
- Стручки квасолі помити, обрізати кінчики з двох сторін, при необхідності видалити грубі волокна.
- У каструлю налити 0,5-1 склянку води, довести до кипіння, посолити, покласти чабер, опустити стручки квасолі і варити 3 хвилини.
- Воду злити, стручки квасолі перекласти в крижану воду, дати постояти 2-3 хвилини, злити вміст в друшляк і дати стекти воді.
- Стручки квасолі розкласти в купки по 5-6 шт. підбираючи їх за однаковою довжині.
- Кожну купку обернути пластиком бекону посередині.
- У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити рулончики квасолі в беконі з двох сторін по 2 хвилини з кожного боку.
Викласти рулончики квасолі в порційні тарілки по 2-3 шт. на кожну.
Подати з м’ясними котлетами, улюбленим вами м’ясом, фрикадельками.
Приємного апетиту!