Курячі крильця в духовці — прості рецепти приготування

З яких частин курки ви найчастіше готуєте на дачі або на природі барбекю? Швидше за все, з курячих крилець. Воно і зрозуміло. Відносно недорогі, маринуються досить і запікаються досить швидко. Хоча в них не дуже багато м’яса, але багато хто все ж їх дуже люблять за тонку просмажене скоринку і можливість «похрумтіти» за настроєм або в приємній компанії.

Однак не обов’язково їх запікати на мангалі. Куди корисніше це зробити в духовці – кінчики крил не підгорять і, завдяки рівномірному нагріванню з усіх боків всередині печі, не загубиться соковитість. До того ж не треба стояти і стежити за процесом – досить укласти у форму для запікання або на деко, відправити готуватися, а через час просто відкрити дверцята і витягнути вже готову страву.

Рецептів для курки існує безліч. Кількість одних лише всіляких маринадів не злічити! Але сьогодні хочеться поділитися з вами самими простими, але дуже смачними варіантами запікання крилець в духовці, які підкорили членів моєї сім’ї.

1. Крильця курячі з хрусткою скоринкою, запечені в духовці на решітці

Чому в пивних ресторанах найчастіше замовляють саме крильця? Та тому що ця закуска просто божественна на смак, з тонким ароматом смаження на грилі, чудово скрашує гірчинку хмільного солоду м’ясних духом і до неї підходить більшість пікантних соусів.

Маринад, по суті, може бути абсолютно будь-який. Але для отримання тонкої хрусткої скоринки все ж варто виключити кисломолочні продукти. В ідеалі достатньо скористатися соєвим соусом, але можна посилити смако-ароматичну складову страви іншими спеціями. А невелику кількість соняшникової олії допоможе не тільки «замкнути» сік всередині кожного шматочка, але і прискорити зажаривание.

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 9 шт.
  • Соєвий соус, олія, томатна паста – 1 ст. л.
  • Паприка, мелений чорний і червоний перець, сіль – за смаком.

Приготування:

1. Насамперед нам слід приготувати маринад. В цьому нічого складного немає. Відразу у великій глибокій чаші з’єднуємо соус з пастою і маслом, потім підсипаємо до них хоча б по дрібці спецій (їх кількість регулюйте по своєму смаку) і гарненько збиваємо до однорідності.

При бажанні можна додати пропущений через прес зубчик часнику або додати інші улюблені приправи для птиці.

2. Кожне куряче крильце оглядаємо на наявність залишилися пір’їнок і обов’язково їх выщипываем, щоб вони не псували зовнішній вигляд страви. Потім добре промиваємо під проточною водою і видаляємо залишилися крапельки відрізками паперового рушника. Відправляємо мясопродукт в підготовлений маринад і ретельно в ньому обвалюємо.

3. Закорковуємо чашу з вмістом харчовою плівкою і прибираємо хоча б на півгодини, але краще на пару годин в холодильник, щоб волокна м’яса розм’якшилися і ввібрали в себе пікантні аромати.

4. Щоб наша страва рівномірно пропеклося з усіх боків і не прилипла до дна, поступимо таким чином: на деко встановимо решітку, а на неї розмістимо на невеликій відстані один від одного заготовки.

Розігріваємо духовку до 190 градусів і встановлюємо у неї нашу конструкцію. Запікаємо 30-40 хвилин до появи красивою рум’яної скоринки, яка від тривалої термообробки стане тонкої і хрусткою.

5. Готові крильця подаємо відразу з запалі з жару, супроводивши улюбленими соусами, пахучим свіжим хлібом і овочевими нарізками.

Приємного апетиту!

2. Курячі крильця з картоплею в духовці

Дуже часто до м’ясної страви хочеться якийсь гарнір. Окремо варити рис або макарони як-то довго, до того ж потім доведеться мити додатково використаний посуд. А чому б не приготувати у формі для запікання відразу з крильцями і картоплю? Покладемо її під курячі шматочки, вона просочиться смачним соком і добре пропечеться. Так вб’ємо відразу двох зайців: в одній ємності відразу дві страви!

Інгредієнти:

  • Крильця курячі – 4 шт.
  • Свіжий молодий картопля – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Зубчик часнику – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Рисовий оцет, соєвий соус – 1 ст. л.
  • Мелений чорний перець, сіль – за смаком.

Приготування:

1. Відрізаємо на крильцях останній загострений суглоб, промиваємо отриману «м’ясисту» частина і обсушуємо. У чашці з’єднуємо по 1 ст. л. олії з оцтом, соєвим соусом і щедрою дрібкою меленого перцю. Отриманою сумішшю за допомогою кулінарної пензлика гарненько обмазуємо заготовки і залишаємо їх поки маринуватися. Періодично змащуємо залишками приготовленого соусу.

2. Свіжий картопля гарненько промиваємо, щоб не довелося зчищати молоду шкірку, і розрізаємо навпіл ще на кілька однакових частин залежно від розміру бульб. Але чим менше будуть шматочки, тим швидше вони приготуються.

Оскільки овоч вимагає більше часу для запікання, то викладаємо його в жароміцну форму і збризкуємо залишилися олією. Розігріваємо духовку до 190 градусів і відправляємо в неї нудитися нашу нарізку близько 15 хвилин.

3. Тим часом готуємо інші овочі. Маленьку цибулину звільняємо з лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Часник промиваємо і злегка раздавливаем плоскою стороною ножа. Шкірку можна з нього не знімати. Потім дістаємо ємність з картоплею і підсолюємо його. Приправляємо меленим перцем і поверх злегка зарумянившихся бульб розкладаємо цибульну соломку і розплющені зубки.

При бажанні можна посипати сушеної зеленню кропу, кінзи та інших духмяних трав, які ви любите.

4. Поверх овочевого шару укладаємо пропитавшиеся до цього часу крила. Збризкуємо маринадом і відправляємо форму для запікання знову в духовку. Але тепер включаємо режим гриля або конвектор і смажимо до готовності при температурі 170-180 градусів близько півгодини.

5. Подаємо прямо в посуді, в якій готувалося блюдо. Оскільки вказане кількість інгредієнтів достатньо, щоб нагодувати 1-2 осіб, то при більшій кількості їдців набір компонентів слід збільшувати прямо пропорційно і розкладати також в порційні ємності або на великій деко.

Приємного апетиту!

3. Гірчично-майонезний маринад для пікантних курячих крилець

Дуже вже моїм домочадцям подобаються пікантні м’ясні страви! Тому і курочку теж доводиться періодично присмачувати гірчицею з часничком. А щоб ці приправи не робили крильця занадто гострими, розбавляю їх майонезом або сметаною.

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1000 гр.
  • Гірчиця «Російська», майонез – 3-4 ст. л.
  • Зубчик часнику – 3 шт.
  • Паприка, мелений чорний перець, сіль – за смаком.

Приготування:

1. Видаливши залишки пір’я і зрізавши при бажанні крайню фалангу, промиваємо крила і витираємо їх полотенчиком з паперу. Відразу складаємо глибоку чашку, в якій будемо їх маринувати.

2. Часникові зубчики пропускаємо через прес і з’єднуємо з сіллю, паприкою і чорним меленим перцем. Посипаємо сумішшю підготовлені крильця і гарненько втираємо її в просушену курячу шкірку.

3. Додаємо свіжу рідку гірчицю і поливаємо майонезом. Гарненько перемішуємо їх з мясопродуктом розтираючими рухами, щоб цей маринад зміг проникнути в м’ясо і добре просочити. Відправляємо в холод на 0,5-2 години.

4. Включаємо духовку і встановлюємо нагрів до 180 градусів. Тим часом укладаємо промариновавшиеся крила у велику форму для запікання або на деко.

5. Ставимо ємність з м’ясом птиці всередину печі і готуємо 35-40 хвилин до появи красивою рум’яної скоринки. Останні 5-10 хвилин запікання можна виконувати в режимі конвекції печі.

6. Викладаємо ароматні шматочки на блюдо і посипаємо дрібно січеною зеленню або прикрашаємо овочевий нарізкою. Готове м’ясо буде дуже легко відставати від кісточок.

Приємного апетиту!

4. Курячі крила в соєво-гірчичному соусі і паніровці з сухарів

Мережу швидкого харчування KFC підкорила серця багатьох людей своєю приголомшливою паніровкою. Звичайно, там є свої секрети і певний набір спецій, але ми завжди можемо скористатися їх ідеєю приготування птиці в хрусткій хлібній скоринці.

Але спочатку замаринуем улюблені шматочки, а потім за допомогою льезона надійно «прилепим» сухарики до смачним крилець.

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 12 шт.
  • Яйце свіже – 2 шт.
  • Борошно, сухарі панірувальні – 5 ст. л.
  • Зубчик часнику – 3 шт.
  • Соняшникову олію, соєвий соус – 2 ст. л.
  • Гірчиця, аджика, молоко – по 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Мелений червоний і чорний перець, сіль – за смаком.

Приготування:

1. Приготуємо пікантний маринад. Для цього в миску наллємо соєвий соус і соняшникову олію. Додамо до них рідку свіжу гірчицю, часник подрібнений в кашку і не надто гостру аджику. Приправимо паприкою і меленим перцем. Злегка підсолимо. Гарненько перемішаємо цей склад, щоб він став однорідною масою.

2. Промиті і обсушені крильця (бажано без гостроверхій фаланги) покладемо в глибоку чашку і заллємо їх маринадом. Гарненько перемішати і, накривши кришкою або харчовою плівкою, відправимо настоятися в холодильнику пару годин.

3. Сухарі і борошно для зручності розмістимо в різних чашках, в яких буде зручно занурювати заготовки. Розіб’ємо яйця в третю ємність і наллємо до них ложку молока. Злегка підсолимо і добре взобьем міксером до однорідного стану

4. Залишається тільки промариновані крильця запанірувати: обваляем спочатку в борошні, потім окунем в льєзон і покатаємо в сухариках. При бажанні можна останні два повторити дії, тоді хлібний шар товстіший.

Дно дека застелем фольгою або пекарським пергаментом, змастимо його соняшниковою олією і розкладемо готові напівфабрикати так, щоб вони не торкалися один одного. Поставимо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку і через 25-30 хвилин вже можемо діставати рум’яні апетитні шматочки з пікантним смаком.

Приємного апетиту!

5. Відео — Курячі крильця в духовці, медово-соєвому соусі

Недарма китайці люблять додавати в страви з птицею мед! Крісталлізуясь при нагріванні, він створює тонку плівочку, яка не тільки сприяє гарному зарумяниванию скоринки, але й утримує сік всередині.

А уявіть, які незвичайні і шалено смачні виходять крильця в маринаді з меду з соєвим соусом!

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1 кг
  • Соєвий соус – 6 ст. л.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Чилі мелений – за смаком.

Приготувати таку страву досить легко. Подивіться, як це робить Маргарита Богатирьова:

Ми часто готуємо за цим рецептом і як смак, так і глазурований зовнішній вигляд нас дуже радують. Якщо лінь розділяти крильця на частини, то маринуємо їх цілком.

Приємного апетиту!

Наведені рецепти і маринади можна використовувати під час приготування інших частин курки. Тільки запікати більш великі шматочки варто трохи довше, щоб вони повністю пропеклися.

Готові крильця смачні самі по собі, але все ж багатьом подобається вмочати їх у кетчуп і кисло-солодкі соуси. Під час дружніх посиденьок будинку спробуйте порадувати гостей і іншими добавками. Досить цікавим вийде соус з плавленого сиру, збитого з сметаною і подрібненим часником.

Також до м’яса не будуть зайвими соління, свіжа зелень і нарізка з овочів і різних видів хліба.

Приємного апетиту і найсмачніших крилець, запечених в духовці!