Капуста тушкована з мясом — рецепт приготування

Капуста всім овочам — овоч. Ми всі без винятку знаємо його і любимо. І що тільки не роблять з капустою і з капусти. І варять її і тушкують і смажать, і солять і…і…і… В 50-ті роки капуста і картопля врятувала багато людей.

В мої студентські роки в їдальні завжди була капуста, як гарнір, але ми брали її одну і з хлібом, який в ті часи стояв на столі безкоштовно і скільки хочеш, і гірчицею, обідали. Яка була смакота!

І після, я напевно все життя любив і люблю капусту, але тільки вже не просто капусту, а капусту в пироги, пиріжки, солону, навіть китайську капусту і звичайно тушена з м’ясом. Особливо капусту з рулькой, це чи не національне блюдо німців і ще капусту, свинячі реберця, ну просто клас. Отже готуємо.

1. Рецепт тушкованої капусти зі свинячими реберцями

2-3 порції

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі нежирні — 350-400 р.
  • Спеції для смаження м’яса

  • Капуста свіжа — 1 невеликий вилок
  • Морква — 1 середня
  • Цибуля — 1 середня головка
  • Помідор — 1 середній
  • Масло рослинне — 3-4 ст. л.
  • Сіль, цукор, перець

Приготування:

  • Ребра помити, обсушити серветкою, нарізати на шматочки по 1-2 реберця.

  • Цибулю почистити, нарізати соломкою.
  • Моркву почистити, нарізати довгими брусочками.
  • Помідори порізати часточками.

  • Капусту нашаткувати локшиною.

  • На сковороді добре розігріти 2 ст. л. рослинного масла і обсмажити реберця з двох сторін до золотистої скоринки.

  • Ребра перекласти в каструлю.

  • Посолити, посипати спеціями.

  • У цьому ж олії обсмажити цибулю і моркву

  • і все це додати в каструлю до м’яса.

  • додати трохи води і на середньому вогні тушкувати м’ясо до готовності, 25-35 хвилин.

  • Скласти Капусту в глибоку ємність, посолити, додати трохи цукру, перетерти руками.

  • На сковороді розігріти рослинне масло, викласти капусту, обсмажити капусту, помішуючи, протягом 5-6 хвилин.

  • Додати різані помідори, при необхідності посолити, поперчити, додати цукор і тушкувати капусту ще 10 хвилин на середньому вогні.
  • Коли капуста і м’ясо будуть майже готові, м’ясо перекласти з каструлі в сковороду до капусти. Акуратно перемішати і дати постояти 3-5 хвилин.

Готову страву розкласти по порційних тарілках. При бажанні можете додати свіжі овочі та зелень.

Приємного апетиту!

2. Відео — Тушкована капуста з м’ясом — швидкий, смачний і легкий вечеря

Інгредієнти:

М’ясо 600г; Капуста 700-800г; морква 2 ш; цибуля ріпчаста 1 гол; помідори свіжі або в банку 400г; паста томатна 2 ст. л.; перець, орегано, коріандр, сіль; цукор 1-2 ч. л; часник 2 зубчики; зелена цибуля, петрушка, олія для смаження.

Приємного апетиту!