Курча тютюну – знамените грузинське блюдо. Багато хто знає, як виглядає це блюдо, але не всі знають історію такої назви. Насправді, в складі немає тютюну, як вважають деякі. Назва походить від способу приготування страви. Смажать його на спеціальній сковороді – тапа або тапак. Звідси блюдо і стали називати – курча тютюну або тапака.
Воно являє собою вивернуту до площини і смажену тушку курчати, попередньо промаринованную гострим соусом. Звичайно, сюди додають часник і аджику. Обсмажують з двох сторін під пресом. Подають з різними соусами, наприклад, ткемалі.
1. Простий рецепт курчати тютюну на сковороді під пресом
Мабуть, найскладніше в цій страві – знайти невелику тушку курчати. Продаються курчата не у всіх магазинах, але знайти все ж можна. В іншому – все просто. Виходить дуже смачно.
Інгредієнти:
- Одна тушка курчати, бажано вагою не більше кілограма;
- 3-5 середніх зубчиків часнику;
- 100 грам вершкового масла;
- Зелень на смак;
- Сіль, перчик мелений, паприка солодка і хмелі-сунелі на смак.