Локшина з морепродуктів. Рецепт приготування з фото

Локшина з морепродуктів дуже смачне блюдо. Я взагалі обожнюю морепродукти, ну а добре приготовані, це просто казка.

Вважається що макарони, локшина, це національне блюдо Італії. (там, до речі, вони називають це пастою). Ну може бути, хоча в Росії це не менш національне блюдо, нарівні з картоплею.

Звичайно у італійців готують з пасти сотні страв, а в нас чомусь, в основному використовують тільки як гарнір. Але коли такий гарнір нам давали в армії, незважаючи на те, що він був весь злиплий, для нас це було свято, після перловки.

Що вже говорити про макарони з морепродуктів, про це навіть думки не приходило в голову. Але зараз, коли багато прожили, багато побачили, я вважаю це одним із самих смачних страв.

У Росії багато морів і в даний час продаються різні морські продукти, про які раніше і не чули багато росіян.

Морепродукти, це все живе, що знаходиться в морі, крім риби і тварин. Найпоширеніші це креветки, молюски, кальмари, краби. Всі морепродукти містять багато білка і мало калорій.

На жаль, нам в основному, виключаючи прибережні райони, доступні тільки охолоджені або заморожені морепродукти. Як правило, вони продаються вже розфасованими.

Не знаю як в Європейській частині країни, а у нас завжди можна купити заморожені суміші морепродуктів.

Немає різниці які суміші купувати сирі або зварені. Різниця буде лише у часі приготування. Варити треба всього кілька хвилин, інакше вони будуть жорсткими. Готуємо.

Локшина з морепродуктів — покроковий рецепт приготування

Інгредієнти:

  • Локшина — 400 р.
  • Вершкове масло — 4-5 ст. л.

  • Цибуля — 1 головка

  • Часник — 2 зубчики

  • Корінь імбиру — 50 р.

  • Селера — 1/2 стебла
  • Рослинне масло — 1 ст. л.

  • Вино біле сухе — 0,5 склянки

  • Помідори середні — 3-4 шт.

  • Морський коктейль з морепродуктів заморожений — 1/2 пачки (близько 250 р.)

  • Гребінці свіжоморожені — 10 шт.

  • Креветки варені заморожені — 8 шт. (середні)

  • Каперси — 1 ст. л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком

  • Зелень петрушки

Приготування:

  • Налити в каструлю 2-2,5 літра води, довести до кипіння, посолити , опустити локшину, знову довести до кипіння, час від часу перемішувати, варити 8-10 хвилин до готовності,

  • відкинути на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти, у каструлі розтопити 2-3 ст. л. вершкового масла, перемішати з ним відварену локшину, поставити в тепле місце.

  • Креветки , гребінці і коктейль з морепродуктів розморозити, креветки очистити і відкласти окремо.

  • На сковороді розтопити вершкове масло, викласти в сковороду гребінці, злегка підсолити, обсмажити з двох сторін по 1-2 хвилини з кожної сторони, не більше.

  • Відкласти гребінці до креветок.
  • Лук очистити, порізати дрібними кубиками, часник також очистити і дрібно порізати, селеру порізати часточками, імбир очистити і порізати шматочками.

  • У сковороду, де обсмажувалися гребінці, додати рослинну олію, розігріти і тушкувати в ньому нарізану цибулю 5 хвилин, туди ж покласти часник,

  • селера,

  • імбир, тушкувати 2-3 хвилини,

  • додати біле вино, покласти лавровий лист,

  • приправити сіллю, перцем, довести до кипіння,

  • покласти морепродукти, тушкувати 5-6 хвилин.

  • Помідори, зробити хрестоподібний надріз у верхній частині, опустити в киплячу воду (не кип’ятити), обдати холодною водою, зняти шкірку, вирізати неїстівні серцевинки, розрізати навпіл, вичавити насіння, м’якоть нарізати кубиками.

  • Нарізані кубики помідорів додати в сковороду до морепродуктів,

  • туди ж додати каперси, обережно перемішати, довести до кипіння і варити при слабкому нагріванні 2-3 хвилини.

  • Покласти туди ж гребінці, креветки, посипати січеною зеленню петрушки, все обережно перемішати, зняти з вогню.

Локшину викласти у великий салатник або на блюдо, залити отриманим соусом з морепродуктів,

обережно перемішати і розкласти по порційних тарілках.

Примітка: Ми використовували коктейль із заморожених, варених морепродуктів. Якщо ви будете використовувати сирі, свіжозаморожені продукти, час приготування і спосіб, дивіться на упаковці.

Заморожені дари моря розморожувати слід в закритій упаковці в холодильнику та не заморожувати. Якщо потрібно швидко розморозити креветки або інші дари моря, треба покласти нерозкриту упаковку в холодну воду.

Наша смачна локшина з морепродуктами готова.

Приємного апетиту!

Відео — Локшина з морепродуктами

Приємного апетиту!