Тушкована картопля з м’ясом — 2 покрокових рецепта

Напевно всі люблять тушковану картоплю з м’ясом, але іноді, це блюдо відоме всім, хочеться якось урізноманітнити, зробити більш ніжною, смачніші. Звичайно хто на що здатний. Ми з вами вже готували картоплю зі сметаною в духовці, гасили картоплю з м’ясом у горщиках.

Ми згадали блюдо, яке де-то їли, але де точно, так і не згадали. Пам’ятаю тільки, що було відмінне пиво та смачна їжа, але це буває в багатьох місцях. Так що будь-ласка перегляньте наш рецепт і не особливо гадайте де так готують. Краще приготуйте самі.

Рецепт тушкованої картоплі з м’ясом і штруделями.

Інгредієнти:

  • М’ясо м’якоть — 300 р.

  • Цибуля — 2 головки
  • Картопля — 5-7 шт.
  • Морква — 1 невелика

  • Червоний перець (паприка) — половину ст. л.
  • Приправа для смаження м’яса — 1 ч. л.
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Зелень — 1 пучок
  • Бульйон — 1 склянка
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Для тіста:

  • Борошно — 1 склянка
  • Яйце — 1 шт.
  • Вода — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Бринза або адигейський сир — 100 р.
  • Сіль

Приготування:

Для зручності спочатку приготуємо тісто:

1. Борошно просіяти і висипати в глибоку ємність.

2. Яйце збиваємо, додаємо воду і сіль.

3. З’єднуємо з борошном.

4. Замішуємо тісто.

5. Тісто добре вимісити, накрити плівкою і залишити на 20 хвилин.

Поки тісто варто готуємо м’ясо з картоплею:

6. М’ясо нарізати шматочками і обсмажити на сковороді в гарячому рослинному маслі з двох сторін.

7. Картоплю почистити, помити і залити водою в глибокій посуді. Вода повинна покривати картоплю, щоб він не почорнів. Відставити в сторону.

8. Цибулю почистити, нарізати кубиками.

9. Додати до м’яса, перемішати.

10. Моркву почистити, натерти на крупній тертці, додати до м’яса, перемішати, смажити ще 3-4 хвилини.

11. Картоплю нарізати на четвертинки

12. додати до м’яса і овочів і смажити 5-7 хвилин.

13. Додати до м’яса з картоплею паприку, приправу для смаження м’яса, перець, сіль за смаком.

14. Додати томатну пасту, смажити ще 2-3 хвилини.

15. Вміст сковороди перекласти в глибоку каструлю, додати бульйон (можна воду). Довести до кипіння при необхідності досоліть.

16. Обробну дошку посипати борошном, тонко розкачати тісто, змастити поверхню олією або вершковим маслом.

17. Натерти сир на крупній тертці,

18. посипати розкатане тісто тертим сиром,

19. згорнути тісто трубочкою

  • і нарізати на шматочки по 3-4 див.

20. Укласти штрудлики (це дружина назвала, так як вони маленькі, від слова штрудель)поверх картоплі з м’ясом. Варити на слабкому вогні 35-40 хвилин під кришкою, не перемішуючи.

21. Тушкована картопля з м’ясом і штрудликами готова.

Готову страву розкласти по порційних тарілках. Подати зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

2. Тушкована в духовці картопля зі свинячими реберцями

Вважається, що поєднання м’яса і картоплі не дуже корисне з точки зору дієтологів і прихильників здорового харчування, більшість з нас просто не можуть відмовити собі в тому, щоб поїсти ці ситні і дуже смачні страви, приготовлені на основі цих продуктів.

У мене один з товаришів, великий любитель страв з м’яса і картоплі, що готує і їсть такі страви, (стеж за блогом і дізнаєшся які багато років і в свої, більш ніж 60, стрункий, міцний і поки не скаржиться на здоров’я.

Звичайно рецептів страв з таких продуктів багато, але кожен з них, обов’язково має щось своє.

Я хочу запропонувати вам рецепт приготування печені з м’яса свинини, а вірніше з реберець свинини.

Інгредієнти:

  • Свинячі реберця — 600 р.
  • Цибулини — 3 шт.
  • Картопля — 5 шт.
  • Червоний мелений перець (солодкий) — 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист — 2 листочка
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль і спеції за смаком
  • Бульйон м’ясний

Рецепт приготування печені з м’яса свинини з картоплею:

1. Нарубати реберця на шматочки, помити, обсушити паперовим рушником.

2. Обсмажити ребра з двох боків до золотистої скоринки, в розпеченому рослинному маслі.

3. Дрібно нарізати цибулю, обсмажити (дві третіх від усього лука), додати червоний мелений (солодкий) перець, лавровий лист і тушкувати ще 1-2 хвилини. (В окремій сковороді)

4. Картоплю нарізати на 4-6 частин в довжину (залежить від розміру картоплі), посолити, посипати чорним меленим перцем і злегка обсмажте на добре розігрітій сковорідці з жиром (можна витоплений свинячий жир або рослинна олія). Картоплю треба обсмажити на окремій сковорідці.

5. Перемішати м’ясо, цибулю і картоплю, викласти бажано чавунну сковороду, розрівняти, посипати, сирою дрібно нарізаною цибулею і залити гарячим бульйоном на 2/3 об’єму.

6. Після закипання поставити сковороду в духовку, розігріту до 180°.

7. Тушкувати до готовності 40-50 хвилин.

8. Подайте до столу з соліннями.

Приємного апетиту!