Гуляш з яловичини з підливою — 5 рецептів з фото

Гуляш — це напевно одне з найвідоміших м’ясних страв в радянські часи. У нас в студентській їдальні теж він був, правда, як правило, це був гарнір, на який виливали трошки підливи і було дуже здорово якщо попадався шматочок м’яса, що було не часто. Правда і коштував копійки, навіть у їдальні громадського харчування це було десь 28 копійок. В армії теж нам давали гуляш, правда по святах, але там вже було трохи м’яса.

Так що блюдо відоме. Зараз гуляш теж є в різних едальнях і це досить смачна страва. Готують його не тільки з яловичини але і з свинини. Готують на сковороді, в мультиварці, але кращий варіант звичайно казан. Чому ж людям це подобається? Ну по-перше наш гуляш, це просте блюдо, на відміну від, ну наприклад угорського. До речі Угорщина це батьківщина гуляшу. Всі вже знають легенду, що угорські пастухи кидали кістки в воду, утрирую звичайно, і їли. Це не зовсім так. А як? Ми зараз розглянемо.

Як приготувати гуляш? Покрокові рецепти гуляшу з яловичини

Зміст:

  • Покроковий рецепт по-угорськи
  • З яловичини з підливою
  • Класичний
  • Дуже смачний
  • Гуляш з яловичини відео рецепт

Ну почнемо ми звичайно спочатку.

1. Покроковий рецепт гуляшу по — угорськи

Інгредієнти:

  • М’ясо яловичина — 800-1000 р.
  • Цибуля — 1 велика головка
  • Помідори консервовані у власному соку — 1 банка — 500 р.
  • М’яка паприка — 2 ст. л.
  • Солодкий болгарський перець — 2 шт. середніх
  • Часник — 3-5 зубчиків
  • петрушка, кріп.

Приготування:

1. М’ясо промити, обсушити, зрізати всі плівки і прожилки.

2. Нарізати м’ясо середніми кубиками, зі сторонами приблизно 3 див.

3. Нарізати цибулю півкільцями.

4. Налити в сковороду трохи олії, розігріти його і покласти туди м’ясо обсмажуватися. М’ясо сильно обсмажувати не треба, тільки щоб схопилося з усіх боків (побіліло).

5. Додаємо цибулю, розминаючи його, щоб цибуля поділявся на окремі пір’я. Все перемішати.

6. Поки м’ясо гаситься, готуємо помідори. Звичайно, ви можете взяти свіжі помідори, але я беру з банки у власному соку. З ними менше клопоту, та вони, спеціально відібрані і спелее, ніж можна купити. Нарізаємо їх дрібними шматочками.

7. Тим часом м’ясо підійшло, додаємо в нього м’яку паприку, відразу перемішуємо. Не давайте паприці смажитися, вона стане гіркою. Відразу ж додавайте рідину. Ми будемо додавати сік з-під помідорів, ви можете додати води, якщо у вас свіжі помідори.

8. Відразу ж додаємо нарізані помідори. Розмішуєм і дамо гуляшу прогрітися.

9. Перекладаємо наш гуляш в каструлю. Бажано, щоб каструля була товстостінної, як чавунець або казан. Додавати або не додавати води залежить від вас, що ви хочете отримати. Чи це буде суп, то друга. Залишаємо все в каструлі покипіти.

10. картоплю почистити, помити, нарізати досить великими шматками.

11. Додаємо картоплю в каструлю.

Вона буде варитися довше ніж у воді. Все-таки це кисле середовище. І даємо їй поваритися.

Поки у нас все тушкується, ми з вами приготуємо невеликі галушки, менше за розміром ніж зазвичай готуємо, по угорськи — чипетки.

12. Беремо склянку борошна, висипаємо в глибоку чашу.

13. Додаємо яйце. Тісто робиться тільки з борошна і яйця. Заважаємо спочатку ложкою, а потім треба добре вимісити його руками, поки воно не перестане липнути до рук і стане пружним.

14. Від нашого колобка тіста, відщипуємо невеликі шматочки, це і є чипетки.

15. Додаємо їх у каструлю. Не намагайтеся покласти їх багато, вони ще будуть розварюватися, та це і не основний інгредієнт нашого страви. Все перемішуємо. Даємо повариться нашого тесту.

16. За цей час нарізаємо солодкий болгарський перець невеликими квадратиками.

17. Додаємо нарізаний солодкий перець в каструлю.

18. Нарізаємо дрібно часник. Також нарізаємо зелень — петрушку і кріп.

19. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо в неї часник і зелень. Все перемішуємо.

Всі. Наш гуляш, а вірніше угорська, готовий. Розкладаємо по тарілках і……

Після того як ви переклали м’ясо зі сковороди в каструлю і заклали картоплю, варити 40-55 хвилин. Залежно від каструльки, плити, шматків м’яса. Пробуйте на готовність м’ясо і картоплю.

Приємного апетиту!

2. Гуляш з яловичини з підливою

Інгредієнти:

  • Яловичина — 250 р.
  • Цибуля — 0,5 головки
  • Масло рослинне — 1 ст. л.
  • Томатна паста — 2-3 ст. л.
  • Борошно — ст. л. без верху
  • Сіль, перець, лавровий лист, спеції

Приготування:

1. М’ясо промити, обсушити, очистити від плівок, прожилок, прибрати жир.

2. Нарізають м’ясо по-різному, але з підливою я визнаю тільки один варіант, це м’ясо нарізане поперек волокон соломкою товщиною приблизно 1 см

3. Цибулю чистимо нарізаємо півкільцями.

4. У сковорідку наливаємо олію, нагріваємо, зменшуємо вогонь до середнього. Коли олія нагріється викладаємо м’ясо

5. і обсмажуємо його 4-6 хвилин до золотистої скоринки. Не забувайте помішувати.

6. Додаємо до м’яса цибулю і обсмажуємо ще 8-10 хвилин.

7. Додаємо томатну пасту, сіль, перець, лавровий лист і базилік. Можете додати спеції для гуляшу або ваші улюблені. Заливаємо м’ясо водою. Треба залити так, щоб вода повністю покрила м’ясо. Все ретельно перемішуємо. Як гуляш закипить, зменшуємо вогонь до мінімального, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 35-45 хвилин.

8. Додаємо неповну столову ложку борошна, все перемішуємо, готуємо ще 5-6 хвилин, поки соус не загусне. Вимикаємо плиту і даємо постояти гуляшу під кришкою ще 7 — 10 хвилин, щоб настоялося.

Розкладаємо по тарілках, додаємо гарнір. На гарнір можна подати вермішель, макарони, гречку, дуже добре картопляне пюре. Ще солененький гостренький , хрумкий огірок і тоді за вуха не відірвеш від цього блюда.

Приємного апетиту!

3. Гуляш класичний

Інгредієнти:

  • М’ясо яловичина філе — 500 грам
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Петрушка сушена — 1 / 2 ч. ложки
  • Масло вершкове — 30 грам
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль, перець , за смаком
  • Борошно — 1 ст. л. без верху

Приготування:

1. М’ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо середніми шматками і обсмажуємо і тушкуємо на олії, 1 ст. л. М’ясо згасити 40-60 хвилин, на маленькому вогні при закритій кришці. Не солити, не перчити. Час гасіння залежить від плити, сковороди, м’яса. Перевіряйте, м’ясо повинно стати м’яким. Якщо сік від м’яса весь википить, можна додати трохи води.

2. Лук очистити, порізати дрібними кубиками, обсмажити на 1 ст. л. рослинного масла

до золотистого кольору.

3. Додати в цибулю столову ложку борошна.

4. Перемішати цибулю і борошно і обсмажувати, поки не зарум’яняться.

Треба домогтися гарного золотистого кольору.

5. Додаємо до цибулі з борошном не повну столову ложку томатної пасти. Все змішуємо. Постійно помішуючи трохи обсмажуємо.

6. Додаємо вершкове масло.

7. Все знову перемішавши і постійно помішуючи, обсмажуємо до коричневого кольору.

8. Додаємо нашу піджарку в м’ясо.

9. Все перемішуємо.

10.Вкладаємо лавровий лист, сушену петрушку.

11. Якщо любите бульйон, додайте водички.

12. Настав час посолити. Додаємо чайну ложку солі без гірки, перемішуємо, зменшуємо вогонь. Тушкуємо ще приблизно 5 хвилин.

Наш гуляш готовий. Розливаємо по тарілках. Посипаємо кропом, зеленою цибулькою, кладемо часточку лимона і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачний гуляш з яловичини

Інгредієнти:

  • М’ясо — 800 — 1000 р.
  • Цибуля — 2 головки
  • Борошно — 1,5 ст. л.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Сіль, лавровий лист — 2 лист.
  • Рослинне масло — 4-5 ст. л.
  • Сіль, перець чорний мелений
  • сушена петрушка, кріп, спеції

Приготування:

1. М’ясо миємо, обрізаємо все зайве, плівки, жир, і т. д. Чому я звертаю увагу на м’ясо, тому що в гуляш має бути абсолютно чиста, без сторонніх вкраплень м’ясо.

2. Нарізаємо м’ясо на не великі квадратики. Нагріваємо сковороду, наливаємо в сковороду олію і вкладаємо туди м’ясо.

3. Обсмажуємо м’ясо до тих пір, поки не випарується вся рідина.

4. І ще трохи дожариваємо, поки не з’явиться коричнева скоринка.

5. Нарізаємо дрібними квадратиками цибулю.

6. Цибулю додаємо до м’яса. Все перемішуємо.

7. Обсмажуємо їх разом до золотистого кольору цибулі.

8. Додаємо томатну пасту. Перемішуємо.

9. Смажимо ще 2-3 хвилини.

10. Додаємо кип’яченої води, щоб м’ясо було їй повністю покрито.

11. М’ясо кипить, всипаємо туди перець, сіль, сушену петрушку, кріп, улюблені спеції.

12. Все перемішуємо, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися на 45-50 хвилин.

13. Поки м’ясо гаситься, беремо суху сковорідку і насипаємо туди борошно. Борошно потрібно постійно помішувати, щоб не підгоріла.

14. Мука повинна вийде жовто-коричневого кольору.

15. Минуло 40 хвилин, знімаємо кришку з м’яса, додаємо лавровий лист.

16. У борошно наливаємо кип’ячену воду кімнатної температури, так щоб вона покривала борошно.

17. Борошно з водою ретельно розмішуємо щоб розбити всі грудочки і щоб вийшла однорідна маса.

18. Соус виливаємо в м’ясо.

19. Перевіряємо густоту гуляшу. Якщо вам подобається такий густий, то більше води не додавайте.

19. Я хочу більш рідкий і тому додаю трохи кип’яченої води. Пробуємо, якщо потрібно додаємо солі. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 15 хвилин.

20. Усі наш гуляш готовий.

На тарілку кладуть гарнір, рис, можна картопляне пюре, макаронні вироби і т. д., все що вам подобається, Викладаємо гуляш на гарнір, поливаємо соусом, подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

5. Гуляш з яловичини відео рецепт

Приємного апетиту!