Лазанья — 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Багато вважають лазанью складним стравою. Запевняю вас, це помилкова думка. Все набагато простіше, ніж здається. Навпаки, її зовсім не складно приготувати. Приготувати її завжди можна швидко і красиво

Існує багато варіантів рецептур і способів. У цій статті, нижче, ви побачите, як можна приготувати лазанью з м’ясом, що відноситься до класичного типу даної страви. Раніше ми вам розповідали, як можна створити абсолютно класичну лазанью з фаршем, що є основним способом приготування для деяких любителів лазаний. Ну а ми будемо готувати те, що нам подобається.
Кожна порція настільки апетитна і нарядно виглядає, що страву можна поставити на святковий стіл. Воно затьмарить всі інші. Своїм виглядом, ароматом.
Вибирайте рецепт, який вам найбільше підходить і подобається. Нехай ваші рідні та знайомі будуть щасливі, здорові й ситі! Чарівного всім настрою та чудового апетиту!

1.Лазанья з куркою і грибами

Куряче м’ясо і гриби — універсальне поєднання продуктів. Всі оцінять ваш шедевр по заслугах! Аромат полонить за версту. Тому утриматися просто не реально.

Необхідно:

  • Подрібнене філе курки – 500 гр
  • Цибуля – 1 штука
  • Печериці – 150 гр
  • Томатний соус – 2 — 3 ст. ложки
  • Вода – 1 стакан
  • Сіль, перець – за смаком
  • Моцарелла – 200 гр
  • Пармезан – 1 ст. ложка
  • Листи лазаньї – 8 — 10 штук
  • Вершки 10 % — за бажанням
  • Масло рослинне – 1 ст. ложка

Порядок дій:

1.При необхідності, всі продукти помити, очистити, приготувати до використання.

2. На сковороду налити зовсім трохи рослинного масла, загострити його. Цибулю порізати півкільцями. Викласти в розігріту олію, обсмажити до легкої м’якості.

3. Печериці порізати великими кубиками, перекласти їх до цибулі. Все тушкувати приблизно 10 хвилин.


4. Після закінчення часу покласти в сковороду подрібнене куряче філе. Всі продукти перемішати до однорідної маси, готувати ще приблизно десять хвилин.


4. Покласти необхідну кількість томатного соусу, води. Присолити і приперчити начинку по своєму смаку. Готувати на слабкому вогні до випаровування води протягом десяти — п’ятнадцяти хвилин.

5. Замінити воду можна на будь-вино. Залежить від можливостей і бажання.


6. Поки готується начинка, листи лазаньї відварити у воді з додаванням солі. Після закипання варити їх п’ять хвилин. Потім перемістити їх у друшляк, щоб з них пішла зайва вода.


7. У деко розподілити перший шар, що складається з двох листів лазаньї. Зверху покласти рівномірним шаром начинку з печериць і подрібненого курячого філе.


8. Моцарелу потерти на крупній тертці, добре посипати даним продуктом начинку.


9. Наступний шар викласти з листів лазаньї. Повторити шари. Знову розкласти начинку, посипати її моцарелою, знову все перекрити листами для лазаньї.


10. Самі верхні листи для лазаньї густо посипати натертим сиром. Полити злегка нежирними вершками.

Щоб блюдо було соковитим, то варто скористатися вершками. Якщо навпаки – вершки не потрібні.

11. Помістити форму з лазаньєю на 40 хвилин в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів.
12. Тим часом пармезан натерти. За 10 хвилин до завершення готування посипати їм верхню поверхню лазаньї, повернути в духовку до закінчення часу.
Готуйте з любов’ю! Пригощайте себе і дорогих для вас людей!
Приємного апетиту, відмінного настрою вам!

2.
«Ледача» лазанья з лаваша


Коли категорично не вистачає часу на приготування красивих і ситних страв. Проте завжди є вихід. В такі моменти можна скористатися швидкими варіантами. Вони значно економлять час і сили. В даному випадку можна замінити листя лазаньї на лаваш. Виходить нітрохи не гірше.

Знадобиться:

  • Лаваш тонкий — 1 шт
  • Фарш свинячий — 250 гр.
  • Сир твердий — 100 гр.
  • Помідор (жовтий) — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 120 гр.
  • Томатна паста — 1 ч. л.
  • Масло вершкове — 25 гр.
  • Борошно — 20 гр.
  • Молоко — 250 мл
  • Орегано, базилік, мускатний горіх — за смаком
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком
  • Масло рослинне — 50 мілілітрів

Порядок дій:

1.Насамперед, м’ясо потрібно перекрутити дрібний фарш. Цибулю подрібнити ножем або блендером.


2. На розпечену сковорідку з олією і покласти трохи обсмажити підготовлений цибулю. Додати ніжний м’ясний фарш. Все обсмажувати протягом декількох хвилин. Обов’язково періодично перемішувати.

3. Покласти необхідну кількість томатної пасти. У тій же пропорції покласти цукор. Перемішати і продовжувати обсмажувати декілька хвилин.


4. У обжарку натерти на крупній тертці стиглий помідор. Слідом додати спеції: перець, орегано, базилік, сіль і перець. Ретельно перемішати суміш і прибрати з вогню.


5. У жаростійкою посуді розтопити вершкове масло. Висипати порційно в нього борошно. Відразу ж добре перемішати.

Борошно краще використовувати просіяне.

6. Постійно помішуючи суміш, поступово влити молоко. Повинна вийти рідка, але повністю однорідна консистенція. Покласти сюди сіль і мускатний горіх.

7. Нагріти до кипіння і загустіння. Тільки потім прибрати з плити.
7. Відразу слід приготувати лаваш. Нарізати його на той розмір, який вам необхідний.
8. Сир натерти на крупній тертці.
9. У цьому рецепті я використовую розмір лаваша такою, щоб зверху можна було легко встановити форму.


10. Встановити форму на деко, застелений пергаментним папером. Першим шаром покласти всередину її лаваш. Наступними шарами будуть фарш, потім соус.

11. Зверху накрити листом лаваша. Повторити дані шари ще три рази.


12. Натертий сир розсипати завершальним шаром.


13. Духовку включити на 190 градусів. Випікати протягом десяти хвилин. Повинна утворитися апетитна і рум’яна сирна скоринка.
Подавати на стіл як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Приємного апетиту і гарного настрою!

3. Дієтична лазанья


Таке блюдо вважається дуже калорійним, ситним. Однак, його можна спростити так, що воно підійде і тим, хто дотримується дієт. Досить замінити деякі інгредієнти на більш доступні. Наприклад, замінимо соус бешамель на звичайний кефір і томатну пасту. Фарш буде тільки курячий. Обов’язково повинні бути присутніми овочі. Таке блюдо не гірше інших. І оцінять його по достоїнству. Сподіваюся, вона вам дуже сподобається.

Потрібно:

  • Листи лазаньї – 6 — 8 шт
  • Курячий фарш – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера стеблової – 1 шт.
  • Помідори – 1 — 2 шт.
  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Часник – 2 зубки
  • Кефір – 200 — 300 мілілітрів
  • Сулугуні – 100 гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Порядок дій:


1.У сковороду налити трошки олії. Поставити прогріватися. Скласти в нього м’ясо, нарізані невеликими кубиками моркву, томат і селеру. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати. Обсмажувати майже до готовності. Обов’язково перемішуйте через короткий проміжок часу.


2. У невеликій глибокій мисці з’єднати томатну пасту з дрібно натертим часником і сіллю.


3. Вилити в томатно – часникову суміш кефір. Перемішати до повної однорідності. Виходить дуже смачний соус. Він чудово замінить бешамель.


4. В зручну для випічки форму налити трохи соусу. Розподілити його по всій площі дна.


5. Зверху розкласти листя лазаньї.


6. Викласти шаром частину смаженої начинки і посипати тертим сиром.


7. Продублювати всі верстви ще кілька разів. Дивлячись наскільки вам дозволяє висота форми. Потім поставити запікатися в духовку, нагріту до 170 градусів. Готувати близько півгодини.
По готовності, подати кожному порційно.
Відмінного настрою і приємного апетиту!

4. М’ясна лазанья

Перед вами класичний варіант лазаньї з фаршем. Блюдо виходить досить ситним. Як би не хотілося добавки, її важко буде доїсти до кінця. Від нього неможливо відмовитися! Саме поєднання двох соусів, дозволить відчути смак справжньої лазаньї!

Потрібно:

  • Листи лазаньї – 4 штуки
  • М’ясний фарш – 200 г
  • Томатна паста – 15 г
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 штуки
  • Часник – 1 зубчик
  • Вино червоне – 100 мілілітрів
  • Молоко – 200 мілілітрів
  • Вершкове масло -20 грам
  • Оливкова олія – 30 мілілітрів
  • Борошно пшеничне – 1 ст. ложка
  • Сіль – за смаком
  • Бекон – 20 г
  • Пармезан – 20 грам

Порядок дій:


1.Цибулю і моркву очистити, помити, нарізати дрібними кубиками. Для подрібнення даних продуктів можна скористатися теркою. Обсмажити підготовлені овочі в сковороді з невеликою кількістю оливкової олії. Бекон подрібнити, відправити в обжариваемую масу. Все перемішати, витопити зайвий жир з бекону.


2. До обсмаженим продуктам додати фарш, випарити його добре. Покласти в соус томатну пасту, потім розбавити її водою або бульйоном. Сковороду закрити кришкою, тушкувати на слабкому вогні приблизно 1 годину. Після закінчення часу, соус болоньєз буде готовий!


3. Тим часом приготувати другий соус бешамель. Для цього потрібно спочатку розтопити вершкове масло. Невеликими частинами додати борошно, злегка прогріти. Невеликими порціями додати молоко, часто помішуючи! Довести соус до кипіння.


4. По площі дека розкласти тонким рівномірним шаром соус бешамель. Покрити його листами для лазаньї в один шар, зверху їх розташувати болоньєзе. Далі знову покрити листами і повторити чергування кожного з соусів з тестом. Сир пармезан натерти на дрібній тертці, посипати їм між деякими шарами на ваш розсуд.


5. Залишилися натертим сиром пармезаном рясно посипати верхню поверхню лазаньї. Духовку розігріти до 180 градусів. Розмістити туди страву на тридцять хвилин.


6. По готовності, поставити запечену лазанью на стіл. Розділіть її на порції і прикрасьте зеленню. Їжте із задоволенням!
Приємного апетиту, зберігайте гарний настрій!

5. Відео – рецепт домашньої лазаньї

Вивчивши відеоматеріал, можна легко навчитися не тільки правильно приготувати лазанью. Зрозуміти, як окремо приготувати всі її складові. В тому числі, тісто для листів. Домашня лазанья виходить особливою, неповторною на смак! Вам варто скористатися цими рекомендаціями у представленому відео — рецепті.
Звичайно листи, які виконують роль основи страви, краще приготувати самим. Буде значно смачніше. Можна купити в магазині. Готуйте з відмінним настроєм! Удачі!

Я виявилася права? Адже немає нічого складного в приготуванні апетитного і цікавого страви – лазаньї? Сподіваюся, ваші відповіді позитивні. Тепер ви всі дізналися до дрібниць, вивчили всі тонкощі створення кулінарного шедевру – лазаньї. Ось і прийшов час швидше йти готувати, накривати на стіл і всіх збирати за нього для проби чудової страви!
Не забудьте про основне правило в кулінарії. Крім порядку, потрібно обов’язково мати відмінне позитивний настрій і посміхатися якомога частіше. Готувати з бажанням і любов. Тоді позитивний результат і успіх гарантовано!