Вареники: рецепт приготування вареників з тушкованою капустою і грибами

Сьогодні ми з вами приготуємо одне з найвідоміших і улюблених страв — вареники. Правда це блюдо не зовсім звичайні вареники, до яких ми звикли. Я їх назвав — великі вареники. Детальніше ви дізнаєтеся з рецепту, ну а зараз тільки скажу, що ми їх не варимо і що за розміром вони трохи менше пиріжків. Ми навчимося робити тісто для вареників, хоча, для швидкості приготування можна придбати пельменний тісто, але краще приготувати самим, тому що ми тут робимо як би заварне тісто, додаємо гарячу воду. У цьому рецепті ми взяли гриби гливи і свіжу капусту.

Отже ― як приготувати вареники?

Вареники з капустою і грибами ― рецепт з фото

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 4 склянки
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Гаряча Вода — 2 склянки

Для начинки:

  • Цибуля — 1 середня головка
  • Капуста свіжа — 1/3 середнього вилка
  • Масло вершкове — 150 р.
  • Сіль, перець,

  • Гриби свіжі будь-які (у нас вешенки) — 300-350 р.

  • Спеції (приправа грибна, маггі 10 овочів) 1 ч. л.

Приготування:

  • Гриби помити, почистити, покласти в каструлю,

  • залити холодною водою,

  • довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.

Поки варяться гриби, займемося тестом.

  • Борошно просіяти через сито,

  • зробити колодязь (поглиблення в центрі борошна), додати сіль. У поглиблення влити 1 склянку гарячої води.

  • Тупим ножем розмішати борошно з водою,

  • додати 2-ой склянку води, ножем все розмішати до однорідної маси

  • і руками замісити тісто.

  • Перекласти тісто на обробну дошку, попередньо посипавши її борошном і вимішувати тісто руками протягом 5-8 хвилин. Тісто відкласти в сторону, дати йому відпочити.

  • Цибулю почистити, порізати дрібними кубиками.
  • Капусту нашаткувати соломкою.
  • Гриби злити через друшляк (бульйон залишити про запас, заморозити в морозилці), дрібно порізати.

  • На сковороді розігріти 50 р. вершкового масла, покласти цибулю, обсмажити 3-4 хвилини,

  • додати гриби,

  • спеції, сіль, перець, перемішати і смажити ще 5 хвилин,

  • додати капусту,

  • перемішати і все тушкувати 10-15 хвилин.
  • Готову начинку зняти з плити і перекласти в чашку.

  • З тіста зробити ковбаску і нарізати на 12-15 однакових шматків.

  • Додати борошна на обробну дошку і розкачати кожен нарізаний шматок тіста на коржі діаметром 12-15 див.

  • На кожну корж викладаємо по одній десертній ложці начинки.

  • Ліпимо великі вареники, щоб реберце вареників вийшло зверху (тоді вареник виходить тристороннім).
  • Готові вареники укладаємо на тканинне рушник.

  • На сковороді розігріваємо 50 р. вершкового масла

  • і обсмажуємо наші вареники спочатку з однієї сторони,

  • потім з другої

  • і, нарешті, з третього боку до золотистої скоринки.

  • Коли вареники обжарились зі всіх сторін, у сковороду додаємо одну третину склянки води і накриваємо кришкою сковороду. Даємо вареників пропаритися 5-6 хвилин. Так робимо з кожною порцією обжариваемых вареників.

  • Знімаємо кришку зі сковороди і викладаємо вареники на блюдо.

Вареники подаємо на стіл зі сметаною. Краще подавати гарячі, але і холодні вони дуже смачні.

Я їх їв з солодким чаєм і сметаною.

Приємного апетиту!