Запіканка з макаронів конкильони з фаршем в духовці з фото

Ми знову зустрілися з такою красивою назвою простих макаронів конкильони. Вірніше не зовсім простих. Конкильони (не плутати з каннеллоні), це великі, ну просто величезні мушлі.

Я не дуже точно пам’ятаю, але мені здається, що в дитинстві у нас не було таких макаронів. Незважаючи на те, що у нас був хлібний край, макаронів і локшини у нас було всього 4-5 сортів. В основному їх варили і подавали засипаними сухарями або , у свята, сиром. Варили їх і по-флотськи, з фаршем.

Робили молочну запіканку, запіканку з яйцями, ну і щось ще, що вже забулося, тому що в такому віці, прибігши з вулиці, ми швиденько сідали за стіл, після окрику старших йшли мити руки, знову ж швидко ковтали, що стояло на столі, так як у нас були важливі справи на вулиці, і те що ми їли якось не запам’ятовувалось. Лише б живіт був повний.

Так, про дитинство можна згадувати нескінченно, тому давайте почнемо готувати, досить просте, впевнений що відоме всім блюдо, але мало хто пробував його, думаючи що приготування дуже складне. Зовсім ні, воно не складне, воно дуже просте.

Кожен готує його по-своєму і інгредієнти у кожного свої, тому рецептів дуже багато. Тут я даю найпростіший з простими інгредієнтами рецепт. Дивіться і повторюйте.

Рецепт приготування макаронів конкильони з фаршем в духовці

Інгредієнти:

  • Конкильони — 300 р. — великі черепашки
Для начинки:

  • Фарш домашній (яловичина навпіл зі свининою) — 300 р.
  • Білий хліб — 2 шматочки

  • Орегано — 1 / 2 ч. л.
  • Чебрець — 1/2 ч. л.
  • Молоко — 1/2 склянки
  • Цибуля — 1 середня головка
Для соусу:
  • Сметана — 200 р.
  • Молоко — 200 мл
  • Чебрець, орегано, базилік — по 1/2 ч. л.
  • Сир російський — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 50 р.

Приготування (початок).

  • Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.

  • У хліба обрізати скоринки, покласти м’якоть в глибоку ємність і залити молоком на 10-15 хвилин. Замочений хліб розім’яти, з’єднати з фаршем, додати нарізану цибулю, прянощі (орегано, чебрець), посолити, поперчити. Фарш ретельно вимішати. Відставити в сторону.

  • Кожну мушлю наповнити отриманою масою.

  • Термостійку плоску форму змастити маслом, черепашки укласти у форму, в один шар.

Готуємо соус:

  • У глибокій ємності змішати сметану, молоко, приправити сіллю, перцем, прянощами (базилік, орегано, чебрець).

Приготування (продовження)

  • Всі інгредієнти перемішати і залити цим соусом черепашки у формі для запікання. Черепашки повинні повністю покриті соусом.

  • Натерти на дрібній тертці сир і посипати зверху черепашки.

  • Вершкове масло укласти маленькими шматочками поверх сиру.

Форму поставити на решітку в духовку, попередньо нагріту до 200°. Час запікання 25-30 хвилин. До цього блюда подати салат зі свіжих овочів.

Ще раз звертаю вашу увагу, що заливати макарони треба повністю. Інакше визирають з-під соусу макаронини будуть сухими і твердуватими. Але я знаю, що у вас все вийде як треба.

Приємного апетиту!