5. Медово-гірчичний соус для маринування крилець до пива
У пивному ресторані друзям дуже подобалися гостро-пряні крильця на закуску. Вони навіть скоріше не заради пінного напою туди ходили, а щоб поласувати цими хрусткими шматочками. Як ні намагалися з’ясувати секретний рецепт – нічого не вийшло. Однак шляхом експериментів виявилося, що аналогічного смаку можна домогтися шляхом маринування курки в гірчиці з медом.
Інгредієнти:
- Рідка гірчиця «Російська» – 6 ст. л.
- Рідкий гречаний мед – 2 ст. л.
- Сіль, мелений чорний перець – по ½ ч. л.
- Кунжутне насіння – для посипання.
Приготування:
1. В свіжу гірчицю (можна і самостійно приготувати на огірковому розсолі) додаємо сіль дрібного помелу і перчик. Вливаємо пару ложок рідкого меду – бажано гречаного – саме його специфічна нотка надає «ту саму родзинку». Збиваємо до однорідної маси і натираємо нею курячі крильця.
2. Через 40-60 хвилин відправляємо заготовку в духовку на решітці запікати при 190 градусах протягом 25-30 хвилин. Готову закуска щедро посипати кунжутним білими насінням.
Приємного апетиту!