2. Універсальний пряно-гострий маринад для курки
Досить часто дорослі воліють «погризти» крильця в душевній компанії. В такі моменти справа не обходиться без алкогольних напоїв. З ними краще всього йдуть пряно-гострі закуски. Тому і курочка з пікантними нотками буде «в тему».
Інгредієнти:
- Соєвий соус, перекручений китайський гострий перець – по 4 ст. л.
- Мед, яблучний оцет – 2 ст. л.
Паприка, сіль дрібного помелу – по ½ ч. л.
Приготування:
1. В суміші яблучного оцту з соєвим соусом розчинний рідкий мед. Потім покладемо китайський перець (він продається в невеликих баночках і по консистенції чимось схожий на аджику, але його ні з чим не сплутати на полиці з соусами і приправами). Приправимо сіллю з паприкою і взбивающими рухами виделкою або вінчиком доведемо до стану однорідного трохи густоватого соусу.
2. В такому маринаді крилець достатньо провести 20-30 хвилин, щоб добре насититися пряно-гострими нотками. Запікаємо 40 хвилин при 180 градусах.
Приємного апетиту!