Маринад для курячих крилець — 13 кращих рецептів

12. Гірчично-вершковий маринад для найніжніших курячих крилець в духовці

Погодьтеся, що найчастіше до курочці ми подаємо сметанні соуси, тому що яскрава вершкова нотка як не можна краще гармонує з м’ясом птиці. Так чому б не наситити м’ясо цим ароматом? Адже молочні кислоти досить добре розм’якшують волокна.

Причому не тільки крила, але і будь-які інші частини свійської птиці (включаючи індичку й гуску з качкою) чудово просочуються і стають набагато ніжніше. Додатковим «размягчителей» виступає гірчиця. До того ж вона надає невелику пікантності страві.

Інгредієнти:

  • Вершки – 1 склянку.
  • Рідка гірчиця – 2 ст. л.
  • Сіль дрібного помелу – 1,5 ч. л.
  • Чорний мелений перець – ½ ч. л.

Приготування:

1. Розводимо в вершках рідку гірчицю і сіль з перцем. Заливаємо цим розчином частини тушки і даємо настоятися 4-8 годин, періодично перемішуючи для більш рівномірного маринування.

Замість вершків можна використовувати як сметану, так і ряжанку, і навіть пряжене молоко – все одно доб’ємося кремового післясмаку.

2. Викладаємо заготовку на решітку або деко і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку. Через півгодини виходить приголомшливе блюдо з хрусткою рум’яною скоринкою і яскравим вершковим ароматом.

Приємного апетиту!