Маринад для курячих крилець — 13 кращих рецептів

3. Рецепт цибульного маринаду для крилець курки

Хоча й кажуть, що цибуля не дуже поєднується з курочкою, все ж його соковита м’якоть не гірше будь-якого ківі розм’якшує жестковатые волокна. Добре просочившись, м’ясо практично починає відставати від кісточок, але утримується шкуркою. Тому при запіканні закуска виходить зовні хрустка, а всередині дуже соковита і м’яка.

До речі, відмінним компаньйоном до такої страви буде сирний соус або ж можна подрібнити шматочок твердо плавленого сорту і посипати їм практично в кінці запікання, щоб він розплавився як-би обволік собою смачні крильця.

Інгредієнти:

  • Майонез на лимонному соці – 5 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля – 2-3 шт.
  • Сіль, мелений чорний і червоний перець, паприка, суха гірчиця – по ½ ч. л.

Приготування:

1. Щоб цибуля краще віддав свій сік, перекручуємо його на м’ясорубці або подрібнюємо до стану кашки. Прибрати сильну гіркоту нам допоможе майонез з лимонним присмаком – додаємо його в отриману масу, приправляємо сухими спеціями і сіллю, а потім все перемішуємо.

2. Опускаємо в чашу крила, і мнущими рухами обмазуємо їх небагато їдким маринадом. Через півгодини-годину можна відправляти їх в духову шафу на 25-35 хвилин і смажити при температурі 180-220 градусів. Якщо посиплемо зверху сирної стружкою, то залишаємо в спеці печі ще на 5 хвилин, щоб вона повністю розтопився.

Приємного апетиту!