9. Часниково-майонезний маринад для крилець
Особливий пікантний смак будь птиці надає часник. Але якщо використовувати його в чистому вигляді, то і при запіканні буде трохи різкуватий лоскотливий горло запах, та й саме готове м’ясо буде з легкою гіркуватістю.
Приємний аромат і апетитний післясмак допомагає зберегти часнику майонез. Легку гостринку і запашний відтінки краще всього надати сумішшю свіжомелених перців.
Інгредієнти:
- Майонез «Провансаль» — 180 мл
- Зубчик часнику – 4-5 шт.
- Суміш перців, сіль дрібного помелу – 1 ч. л.
Приготування:
1. Зубчики часнику подрібнюємо за допомогою преса. Відразу додаємо до отриманої кашки майонез і присмачую сумішшю мелених перців. Підсолюємо і збиваємо виделкою до однорідної густої маси.
2. Обмазуємо нею крила і складаємо їх в закриту ємність. Даємо м’яса птиці просочитися пікантними ароматами протягом 2-5 годин у холодильнику. Потім укладаємо заготовку на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Приємного апетиту!