Маринад для курячих крилець — 13 кращих рецептів

4. Курячі крильця в медово-соєвому соусі

Недарма китайці поєднують непоєднуване! Солонуватий соєвий соус в парі з медом дає досить оригінальний присмак пташиному м’ясу. До того ж на поверхні створюється тонка глазурована плівка, яка робить нелюбиму багатьма толстенькую шкірку дуже тонкою і хрусткою. Від себе в рецепті ми ще додаємо лимонний сік, який повністю замінює сіль і надає страві тонку цитрусову нотку.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий, мед – 5 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Мелений чорний і червоний перець – по ½ ч. л.

Приготування:

1. На паровій бані розтоплюємо мед, щоб він придбав рідку консистенцію, але не перегреваем його, щоб він не втратив свої якості і корисні властивості.

2. Вливаємо в нього соєвий соус з лимонним соком, додаємо червоний і чорний мелені перець і збиваємо до стану злегка коричневою рідкої маси.

3. Витримуємо крила в такому солодко-кислому соусі близько години, а потім запікаємо при 200 градусах до гарної тонкої скоринки.

Приємного апетиту!