4. Курячі крильця в медово-соєвому соусі
Недарма китайці поєднують непоєднуване! Солонуватий соєвий соус в парі з медом дає досить оригінальний присмак пташиному м’ясу. До того ж на поверхні створюється тонка глазурована плівка, яка робить нелюбиму багатьма толстенькую шкірку дуже тонкою і хрусткою. Від себе в рецепті ми ще додаємо лимонний сік, який повністю замінює сіль і надає страві тонку цитрусову нотку.
Інгредієнти:
- Соус соєвий, мед – 5 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Мелений чорний і червоний перець – по ½ ч. л.
Приготування:
1. На паровій бані розтоплюємо мед, щоб він придбав рідку консистенцію, але не перегреваем його, щоб він не втратив свої якості і корисні властивості.
2. Вливаємо в нього соєвий соус з лимонним соком, додаємо червоний і чорний мелені перець і збиваємо до стану злегка коричневою рідкої маси.
3. Витримуємо крила в такому солодко-кислому соусі близько години, а потім запікаємо при 200 градусах до гарної тонкої скоринки.
Приємного апетиту!